Passagiers met verminderde mobiliteit

prmtt

BIJZONDERE BIJSTAND

  • De PRM dienst op de luchthaven wordt op basis van de gepubliceerde Verordening (EG) Nr. 1107/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 5 juli 2006 inzake de rechten van gehandicapten en personen met beperkte mobiliteit die per luchtvervoer reizen toegepast. Passagiers met beperkte mobiliteit die alleen reizen, kunnen een beroep doen op bijzondere bijstand voor verplaatsingen op de luchthaven. De dienst Axxicom Airport Caddy zorgt er in dat geval voor dat de passagier met een rolstoel tot aan de gate wordt gebracht. Deze aanvraag dient wel ten laatste 48 uur voor het geplande vertrekuur doorgegeven te worden aan de luchtvaartmaatschappij (eventueel via de reisagent).

    >> Contactgegevens luchtvaartmaatschappijen
     
  • De "Special Assistance" onthaalbalie bevindt zich in de vertrekhal ter hoogte van incheckrij 1 naast de Travelex.
     
  • Wie zelf een opvouwbare of gemotoriseerde rolstoel meebrengt en gebruikt, wordt gevraagd dit aan de reisagent of luchtvaartmaatschappij te melden. Vraag bijvoorbeeld of er speciale regels of maatregelen van toepassing zijn. Dat geldt eveneens voor de luchthaven van bestemming.

 

Mensen met een beperkte mobiliteit die met iemand samen reizen, kunnen ook een rolstoel lenen aan de 'Special Assistance' balie. U mag deze rolstoel achterlaten aan de gate.

 

Praatpalen voor personen met beperkte mobiliteit

praatpaal_prmOp verschillende plaatsen zijn praatpalen beschikbaar voor passagiers die assistentie nodig hebben, maar niet zelf naar de speciale assistentiebalie in de vertrekhal kunnen komen.

U vindt ze op volgende locaties:

Parkings
Parking P1 Front op level 2 (vertrek)
Parking P3 Holiday op level 2 (vertrek)

Busstation
op platform C

Trein
De praatpaal bevindt zich aan de liften.

 

 


 

Parkeerplaatsen voor mensen met een handicap

Mensen met een handicap die zelf met een voertuig naar de luchthaven reizen, kunnen - gedurende hun reis - hun voertuig achterlaten op de reguliere parkings. De parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een handicap bevinden zich zo dicht mogelijk bij de uitgangen van de parkings. Ook hier moet het voertuig voorzien zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart.

Assistentiehonden - Blindengeleidehonden

In de regel zijn honden niet toegelaten in het luchthavengebouw, maar voor assistentiehonden maken wij graag een uitzondering. Zij zijn welkom op Brussels Airport. Voor het toelaten van deze hond in de passagiersruimte van het vliegtuig, neem je best eerst contact met de reisagent of met de luchtvaartmaatschappij.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief