Roken op Brussels Airport

In België is roken in publieke gebouwen - dus ook luchthavens - verboden behalve in speciaal daartoe voorziene rooklokalen. Dit verbod geldt ook voor elektronische sigaretten.

Om tegemoet te komen aan de noden van de langeafstands- en transferpassagiers werden echter twee rooklokalen voorzien. U vindt ze ter hoogte van gate 17 in pier B en ter hoogte van gate 63 in pier A.

Opgelet!
Gates 61 tot en met 72 in pier A hebben een dubbele functie.
Tot ±14.00 uur worden deze gates gebruikt voor non-Schengen vluchten naar Afrika en de USA. De zone vanaf gate A/T61 wordt dan afgesloten en is niet toegankelijk voor passagiers met een bestemming in de Schengen-zone (*).  Schengen-passagiers kunnen dus pas in het rooklokaal terecht na 14.00 uur of later, afhankelijk van de vluchten.


* De landen die de Schengen-akkoorden ondertekend hebben zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief