Op de luchthaven

kidrunningBagagewagentjes
Bagagewagentjes staan gratis ter beschikking. U vindt ze in de parkings en ter hoogte van de bagagecarrousels. 

 

Speelzones
Uren stilzitten op een vliegtuig is niks voor kinderen. Daarom voorziet Brussels Airport op verschillende plaatsen in de terminal en de pieren speelzones zodat kinderen zich voor de vlucht nog eens goed kunnen uitleven.

U vindt de speelzones aan gate A/T68 en aan gate B40.

Opmerking: Laat kinderen nooit alleen op de roltrappen of rolpaden spelen. Het gevaar bestaat dat ze met hun vingertjes klem raken.

 

Kindertoiletten en verschoonruimtes
De meeste toiletkernen in de terminal en de pieren beschikken over een aparte ruimte waar u uw baby kan verschonen.


Eten en drinken
Babyvoeding kunt u laten opwarmen in alle eetgelegenheden op de luchthaven. Onze personeelsleden helpen u met plezier. Doet u het liever zelf dan vindt u microgolfovens in de zelfbedieningsrestaurants Belgorama (pier A) en Bistrot (pier B).

Kindermaaltijden vindt u bij Belgorama, het Italiaans restaurant Amo en broodjeszaak Panos in Pier A, bij Sapore en Panos in de vertrekhal en bij Hi! Brussels in de aankomsthal.

 

Shopping
Wilt u nog een speeltje of een boekje kopen voor tijdens de vlucht?
Dan kunt u hiervoor onder meer terecht bij The Gift Box in de shoppingzone van Pier A of in de The Gift Box van pier B.

 


Veiligheidscontrole
De aanwezigheid van vloeistoffen en gels in de handbagage is strikt beperkt. U mag wel voldoende babyvoeding meenemen voor de duur van de reis. Deze dient u evenwel apart aan te bieden voor controle.

Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij het controlepunt worden deze apart gescreend. Hou er dus rekening mee dat u uw baby of kleuter uit de wandelwagen zult moeten nemen.

Om de screening voor gezinnen met kinderen zo aangenaam mogelijk te maken voorziet de luchthaven speciale "Family Lanes" in de zomermaanden. Het tempo is aangepast en er is extra personeel om een handje te helpen met kinderwagens of babyvoeding.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief