Een aangename wandeling naar je gate

Als je denkt aan het wandelen naar de gate denk je waarschijnlijk aan de verschillende winkels en restaurantjes die je tegenkomt. In normale omstandigheden zijn deze allemaal open en zou je hoogstwaarschijnlijk eventjes genieten van een hapje of een drankje  of zou je jezelf nog snel even verwennen met een nieuwe outfit of een leuke accessoire. In deze coronatijden ziet het wandelen naar de gate er echter een beetje anders uit. Deze pagina biedt je een antwoord op de meest gestelde vragen. 

Absoluut! Je kan hiervoor uiteraard een beroep doen op je eigen gezond verstand maar als geheugensteuntje zijn vloermarkeringen in de hele luchthaven aangebracht. Op die manier vergeet je zeker geen 1,5 meter afstand te houden.

Op de stoelen aan de gates geven stickers aan op welke stoel je wel mag zitten en op welke stoel je niet mag zitten. Op deze manier waarborgen we de sociale afstandsregel.

Het aanbod van shops, bars en restaurants is beperkter dan in normale omstandigheden. Je kan echter nog steeds ergens rustig plaatsnemen of iets meenemen voor onderweg. Het aanbod zal toenemen naarmate het vliegverkeer toeneemt.

Probeer wel met je bankkaart te betalen, dat is beter voor jouw veiligheid maar ook voor die van het luchthavenpersoneel!

De plaatsen waar je kan shoppen of iets kunt eten en drinken, zijn:
Voor shops, klik hier
Voor restaurants en bars, klik hier

Ja, de Diamond lounges in Pier A en Pier B zijn open vanaf 3 juni 2021. Je kan je lounge pass op voorhand reserveren om zeker te zijn van een rustige start van je reis. Raadpleeg hier de informatie over de lounges op Brussels Airport.

Doorheen de luchthaven zal je op verschillende locaties desinfecterende handgel tegenkomen, bv. in de vertrekhal, pieren, bagagezaal,…).  In totaal zijn meer dan 200 vaste dispensers en enkele mobiele units met handgel beschikbaar.