Gezondheidsmaatregelen

  • Sociale afstand, mondmasker en handhygiëne
  • Safety stations
  • Extra schoonmaakbeurten

Brussels Airport doet er alles aan om je een veilige reis te garanderen. Daarom worden er enkele maatregelen toegepast op de luchthaven.

Brussels Airport heeft van ACI World (Airport Council International) de Airport Health Accreditation gekregen. Dit toont aan dat zowel veiligheid als hygiëne belangrijk zijn op de luchthaven.

Op Brussels Airport kom je op verschillende plaatsen handdesinfectie dispensers tegen. Gezichtsmaskers zijn verkrijgbaar in automaten aan de ingangen van de luchthaven. Voor onze kleine passagiers zijn er Smurfenmaskers beschikbaar. Deze zijn exclusief ontworpen voor Brussels Airport.

Houd afstand van anderen op de luchthaven. Dit voor jouw eigen veiligheid en die van de andere passagiers. Het kan helpen om op de luchthaven en op de vlucht een mondmasker op te zetten. Deze zijn op verschillende plaatsen op de luchthaven te koop.

Wil je meer weten over de reismogelijkheden en vereisten per bestemming? Hier vind je alle informatie.

Vind alle informatie

Op Brussels Airport kunt u een COVID-19 PCR-test laten afnemen in een van de COVID-19 Testcentra, uitgebaat door Ecolog. Het Testcentrum is voor vertrekkende en aankomende passagiers. Het bevindt zich net buiten de Vertrekhal.

Alle informatie vind je hier.

Heb je nog andere vragen? Raadpleeg de FAQ van de website van de FOD Volksgezondheid voor meer informatie.

Heb je een vraag over jouw vlucht of over de gezondheidsmaatregelen in het vliegtuig? Neem dan contact op met jouw luchtvaartmaatschappij. 

  • Als je vragen hebt over de gezondheidsmaatregelen in België, bel dan naar +32 800 146 89.
  • Het Crisiscentrum van Buitenlandse Zaken kun je bereiken op + 32 250 140 00. Dit nummer is strikt voorbehouden voor noodsituaties in het buitenland.
  • Wat de economische gevolgen betreft, kun je bellen naar +32 800 120 33.
  • Voor een andere vraag voor Brussels Airport, bel 0900 700 00 (BE) of WhatsApp +32 2 753 77 53 (internationaal nummer).

Voor alle andere vragen, kun je praten met BRUce, hij weet bijna alles!

Contacteer BRUce