Van en naar de luchthaven?

Mocht je je afvragen je of je nog wel op onze luchthaven geraakt in deze coronatijden: het antwoord is ‘ja’! Hieronder ontdek je op welke manieren je onze luchthaven het beste kan bereiken.

Alle parkinginformatie kan je hier raadplegen.

 

Als je met de auto iemand wil afzetten aan de luchthaven kan dat door gebruik te maken van de gratis drop-off zone. Je kan er 10 minuten gratis parkeren. Net genoeg tijd dus om nog even afscheid te nemen. Als je langer dan 10 minuten parkeert, betaal je een vergoeding van € 10 + € 2 per extra minuut.

In de huidige omstandigheden worden enkel personen toegelaten tot de terminal die zelf reizen of in de luchthaven werken. Een passagier begeleiden tot in de vertrekhal of een passagier ophalen in de aankomsthal is voorlopig dus niet mogelijk.

 

De luchthaven is net zoals voor de coronacrisis nog steeds makkelijk te bereiken met de trein. Het station Brussels Airport – Zaventem bevindt zich vlak onder het luchthavengebouw. Je kan rekenen op een vlotte, rechtstreekse verbinding vanuit meer dan 80 stations.

Hou er rekening mee dat je in elk Belgisch station en op de trein een mondmasker moet dragen.

Dankzij de bussen van De Lijn en de MIVB geraak je met de bus gemakkelijk op de luchthaven. Alle bussen en shuttles komen toe op niveau 0. Net zoals op de trein ben je ook op de bus verplicht om een mondmasker te dragen.

Ja, de taxi’s zijn nog steeds te jouwer beschikking. De taxichauffeurs dragen tegenwoordig wel een mondmasker en maken regelmatig gebruik van handgel. Alle taxi’s zijn uitgerust met plexischermen.

Aankomende passagiers kunnen een taxi nemen voor de aankomsthal. Vergeet niet om de 1,5 meter afstandsregel te respecteren in de wachtrij.

Vertrekkende passagiers worden door de taxi afgezet aan de drop-off zone of P15. Beide bevinden zich op wandelafstand van de terminal.