Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen

  • Sociale afstand, mondmasker en handhygiëne
  • Safety stations
  • Extra schoonmaakbeurten

Reizen in coronatijden is net dat beetje anders. Bekijk in de video hoe je vanuit Brussels Airport reist. We wensen je alvast een #safetravel.

Als Brussels Airport stellen we alles in het werk om jou te verwelkomen in een gezonde en veilige luchthavenomgeving zodat je zorgeloos kan reizen. De combinatie van gezondheidsmaatregelen voldoet aan de allerhoogste standaard, en dat werd beloond: Brussels Airport werd door ACI World (Airport Council International) bekroond met een Airport Health Accreditation. 

Deze erkenning bevestigt dat Brussels Airport alle voorzorgsmaatregelen neemt die nodig zijn om elk gezondheidsrisico te beperken, conform de aanbevelingen van ICAO (International Civil Aviation Organization) en het EASA/ECDC (Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart/ Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding) protocol betreffende de veiligheid van de luchtvaart.

3 Gouden regels

Voor een veilige en relaxte start van je reis, vragen we graag je medewerking voor de volgende 3 gouden regels.

  • Bewaar een afstand van 1,5 meter van anderen.
  • Een mondmasker is verplicht vanaf 6 jaar in het luchthavengebouw en in het vliegtuig. Sommige maatschappijen hanteren een nog lagere leeftijdsgrens. Raadpleeg je luchtvaartmaatschappij voor de zekerheid.
  • Het is aanbevolen om regelmatig de handen te wassen en te ontsmetten.

In de terminal geven honderden informatieborden, stickers of posters deze basisregels mee. Overal in de luchthaven kan je handgeldispensers vinden en in de vertrekhal staan ook mobiele wasbakken waar je je handen kan wassen.

We raden ook aan dat alle processen zoveel mogelijk contactloos verlopen, bijvoorbeeld de betalingen, het inchecken en het boarden van de passagiers. Om je daarbij te helpen, hebben we extra afscheidingen en plexiglas geplaatst.

Nog meer vragen en antwoorden:

https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/the-impact-of-the-coronavirus/faq

Safety Stations 

Mondmaskers en desinfecterende handgels om jezelf optimaal te beschermen, kan je natuurlijk ook op de luchthaven vinden. De ‘Safety Station’ automaten bevatten een gamma aan maskers gaande van de chirurgische mondmaskers tot speciaal ontworpen Smurfige Brussels Airport mondmaskers voor kinderen. 

De automaten vind je aan de verschillende ingangen van de luchthaven: 

  • op niveau Vertrek: aan de liften van de parking alsook vlak voor de ingang van de terminal 
  • op niveau Aankomst: aan de parking en aan het busstation

Extra schoonmaakbeurten

De reguliere schoonmaakbeurten worden opgevoerd, bijvoorbeeld voor de bakken aan de veiligheidscontrole, het sanitair en de algemene infrastructuur.

Met al deze maatregelen willen we je een veilige en hygiënische infrastructuur aanbieden en zorgen we samen voor een stressvrije reis. #safetravel

Bij het implementeren van verschillende veiligheids- en gezondheidsmaatregelen volgen we het monitoringprogramma van EASA, het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart. De richtlijnen werden opgesteld in overleg met zowel de luchtvaart- als de volksgezondheidsautoriteiten, om op zoek te gaan naar praktische oplossingen voor de luchtvaart in deze ongewone crisis.

Ook de Belgische gezondheidsautoriteiten en onze gezondheidssector zijn uiterst waakzaam en zetten alle middelen in om de volksgezondheid te beschermen.

Lees onze coronamaatregelen