COVID-19 Test Centre

Registreer hier

Op Brussels Airport kan je je laten testen op COVID-19 door middel van een PCR-test. Het COVID-19 Test Centre wordt uitgebaat door Ecolog en bevindt zich net buiten de luchthaventerminal (op niveau Vertrek). Bekijk hieronder hoe deze testfaciliteit te werk gaat. 

 • Vertrekkende passagiers: Vertrek je binnenkort naar een land waarvoor een negatief testcertificaat vereist is? Het COVID-19 Test Centre op Brussels Airport is 7/7 geopend, ook op zon- en feestdagen en dat doorlopend van 3u30 ’s ochtends tot middernacht.
 • Aankomende passagiers uit een rode zone zijn verplicht om zich op de 7e dag na aankomst te laten testen.  Je krijgt dan een activatiecode per SMS van de Belgische overheid die bestaat uit 16 cijfers en letters.  Met deze “corona test prescription code” kan je je laten testen op Brussels Airport. Je ontvangt de code naar aanleiding van een contact tracing procedure op basis van de gegevens die je in de “Passenger Locator Form” hebt ingevuld.  

Je kan je enkel laten testen indien je geen symptomen van COVID-19 vertoont. 

Een test afnemen is mogelijk vanaf de leeftijd van 2 jaar.  Vanuit de overheid geldt dat kinderen onder de 6 jaar niet moeten getest worden.

Je kan online registreren voor een COVID-19 test via het platform van uitbater Ecolog.

Registreer

Voor de registratie heb je nodig:

 • Je identiteitskaart of paspoort
 • Je woonadres alsook het adres waar je de komende 14 dagen zal verblijven

Na registratie ontvang je een mail met een QR-code die je dient voor te leggen aan het Test Centre.  

Ter plaatse dien je ook jouw paspoort of identiteitskaart te tonen. Denk erom dat het dragen van een mondmasker op de hele luchthaven verplicht is.  

Een digitale registratie wordt sterk aanbevolen.

Wie geen mogelijkheid heeft om online te registreren, kan zich ook ter plekke aanmelden. Hou dan wel rekening met een eventuele wachtrij vooraleer er plaats is.

Bij een sneltest is dit afhankelijk van het tijdstip waarop de test wordt afgenomen: 

 • Wordt de test afgenomen tussen 3u30 en 6 u ’s ochtends, dan krijg je het resultaat al een paar uur later, tussen 10u en 12u. 
 • Wordt de test afgenomen tussen 6u en 16u, dan dien je 4 tot maximum 6 uur te wachten op je resultaat.
 • Wordt de test afgenomen tussen 16u en middernacht, dan ontvang je het resultaat de volgende dag tussen 10u en 12u.

Hou hier zeker rekening mee wanneer je nog dezelfde dag wenst te vliegen.

Bij een standaardtest ontvang je het resultaat binnen de 24 uur.

Ecolog zal je de resultaten van je COVID-19 test via e-mail bezorgen indien je digitaal geregistreerd hebt voor de test, per post indien je ter plaatse geregistreerd hebt. Dit betekent dat je gewoon naar huis kan om te wachten op het resultaat, of kan doorgaan met je verblijf.   

Het attest kan worden afgeleverd in het Nederlands, Frans, Engels of Duits. 

Ben je een vertrekkende passagier en heb je een test nodig om te kunnen reizen, dan betaal je:

 • 67 euro voor een standaard PCR test
 • 135 euro voor de PCR sneltest.

Ben je een aankomende passagier die terugkeert uit een rode zone en heb je een activatiecode ontvangen van de overheid, dan:

 • kan je je gratis laten testen als je aangesloten bent bij een Belgische ziekteverzekering.
 • betaal je €46,81 voor een standaard PCR test als je niet aangesloten bent bij een Belgische ziekteverzekering

Je kan betalen met verschillende betaalmiddelen, reeds bij registratie of ter plaatse. Graag raden we aan om zoveel mogelijk contactloos te betalen. 

Het Test Centre is 7/7 geopend, ook op zon- en feestdagen en dat doorlopend van 3u30 ’s ochtends tot middernacht. Wie een test wil laten afnemen, raden we aan om online een afspraak te maken om zo wachtrijen te vermijden.

De faciliteit bevindt zich op niveau vertrek buiten het luchthavengebouw.

Je kan gerust op een nuttige en aangename manier op het resultaat van je test wachten.

Vertoon je geen symptomen van COVID-19, ben je uiteraard welkom om op de luchthaven zelf te wachten. Enkele ideeën? Bij Starbucks in de terminal kan je terecht voor een heerlijke koffie. Bij Regus Meeting Centre kan je nog wat werk inhalen of vergaderen. Dat kan eveneens bij Sheraton, waar je ook gewoon een paar uur kan gaan uitrusten of een douche nemen.

Ontdek hier onze aanbiedingen om je tijd aangenaam door te brengen terwijl je wacht.

Vertoon je symptomen?  Dan word je uitdrukkelijk gevraagd om niet naar de luchthaven te komen, en dus ook niet naar het Test Centre. Neem contact op met je huisarts. De symptomen die kunnen wijzen op een COVID-19 besmetting zijn koorts, hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, smaak- en geurverlies, vermoeidheid, … 

Bij een positieve test vragen we om het luchthaventerrein onmiddellijk te verlaten en in zelf-quarantaine te gaan.  Contacteer eveneens je huisarts. Met een positieve uitslag zal ook de luchtvaartmaatschappij niet toestaan dat je vliegt. 

Bij een positief testresultaat zal uitbater Ecolog ook de nodige instanties verwittigen, ook als je geen Belg bent. Het proces voor contact tracing wordt op dezelfde manier in gang gezet als bij andere labo's.

Uitbater Ecolog neemt een PCR-test (“polymerase chain reaction”) af. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen uit de neus volgens de instructies van Sciensano, de federale wetenschappelijke instelling voor de Volksgezondheid in België.

De moleculaire test geeft een indicatie van aanwezigheid van het COVID-19 virus op het moment van de test. 

15 minuten voorafgaand aan de test mag je niet eten, drinken, roken of je tanden poetsen. 

Ecolog werkt samen met een ISO 15189 geaccrediteerd lab, wat de resultaten internationaal geldig maakt. 

Uitbater Ecolog verwerkt de gegevens en testresultaten en deelt deze met Sciensano, de federale wetenschappelijke instelling voor de Volksgezondheid in België, ter ondersteuning van het contactonderzoek.  

Brussels Airport Company heeft geen inzage in de persoonsgegevens, noch in de testresultaten. 

Het COVID-19 Test Centre op Brussels Airport wordt uitgebaat door Ecolog in partnerschap met Van Poucke-Eurofins. Ecolog is een werledwijde speler is geïntegreerde totaaloplossingen en Van Poucke-Eurofins is gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek. Het labo is geaccrediteerd door BELAC, de Belgische Accreditatie-instelling, en is erkend door Sciensano, de federale wetenschappelijke instelling voor de Volksgezondheid in België. 

Ecolog is bereikbaar op: