Aan boord gaan en vertrekken

Het is zover! Je bent ingecheckt, bent door de veiligheids- en paspoortcontrole gegaan en zit nu rustig te wachten aan de gate. De volgende stap is natuurlijk je plekje op het vliegtuig innemen, al zal dat in deze coronatijden ook iets anders gaan dan dat je gewend bent…

 

Om alles vlot te laten verlopen, is het belangrijk dat je minstens een half uur voor het vertrekuur van jouw vlucht aan de gate bent. Het nummer van je gate kan je aflezen van de schermen die verspreid zijn over de hele luchthaven. Als je de Brussels Airport app hebt, kan je de gate en het vertrekuur van je vlucht ook terugvinden via de app.

 

Om een vlotte boarding te garanderen, is het belangrijk dat je luistert naar de aankondigingen in de terminal. Van zodra je de toestemming krijgt om te boarden, hou je best je instapkaart en identiteitskaart/paspoort bij de hand. Je zal je instapkaart zelf moeten scannen en je identiteitskaart/paspoort eventueel moeten laten zien aan het boarding personeel.

Vergeet ook zeker niet dat je te allen tijde 1,5 meter afstand moet bewaren. Ook tijdens het wachten om te boarden. Afzetlinten zullen je hierbij helpen.

 

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen gezondheidsmaatregelen. Ben je benieuwd naar hoe jouw maatschappij het aanpakt? Neem dan voor je vertrek zeker een kijkje op hun website.