Baby’s en kleine kinderen op de luchthaven

  • Een vlot vertrek met je kinderen

Baby’s en kleine kinderen op de luchthaven

Reizen is altijd een avontuur, maar met baby’s en kleine kinderen kan het soms een uitdaging zijn. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voor een zorgeloos vertrek.

Gratis bagagewagentjes

Bagagekarretjes staan gratis ter beschikking op deze plekken:

  • voor de vertrekhal
  • aan de bagagebanden bij aankomst
  • in de parkeergarages
  • in het treinstation
  • in het busstation
  • op de autoverhuurparking

Reis je alleen met je kinderen en kan je hulp gebruiken met je bagage? Maak gebruik van de betalende kruierservice.

Een vlotte veiligheidscontrole

Zoals je weet zijn er strenge regels om vloeistoffen en gels mee te nemen in je handbagage, maar je mag wel voldoende babyvoeding meenemen voor de hele vlucht. Die moet je wel apart laten controleren.

Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij het controlepunt worden deze apart gecontroleerd. Hou er dus rekening mee dat je je baby of kleuter uit de wandelwagen zult moeten nemen.

Om de controle voor gezinnen met kinderen zo aangenaam mogelijk te maken voorziet de luchthaven speciale Family Lanes tijdens de schoolvakanties. Het tempo is aangepast en er is extra personeel om een handje te helpen met kinderwagens of babyvoeding.

Speelzones

Uren stilzitten op een vliegtuig is niks voor kinderen. Daarom voorziet Brussels Airport op verschillende plaatsen in de terminal en de pieren speelzones zodat kinderen zich voor de vlucht nog eens goed kunnen uitleven. U vindt de speelzones aan gate A/T68 en aan gate B40.

Opgelet: Laat kinderen nooit alleen op de roltrappen of rolpaden spelen. Het gevaar bestaat dat ze met hun vingertjes klem raken.

Kindertoiletten en verschoonruimtes

De meeste toiletkernen in de terminal en de pieren beschikken over een aparte ruimte waar je je baby kan verschonen.

Eten en drinken

Babyvoeding kan je laten opwarmen in alle eetgelegenheden op de luchthaven. Onze personeelsleden helpen je met plezier. Doe je het liever zelf, dan vind je microgolfovens in de zelfbedieningsrestaurants Belgorama (Pier A) en Bistrot (Pier B).

Kindermaaltijden vind je bij Sapore en Panos in de vertrekhal, bij Belgorama, het Italiaans restaurant Amo en broodjeszaak Panos in Pier A en bij Hi! Brussels in de aankomsthal.

Shopping

Wil je nog een speeltje of een boekje kopen voor tijdens de vlucht? Dan kan je hiervoor onder meer terecht bij The Gift Box in de shoppingzone van Pier A of in de The Gift Box van Pier B.