Strategische visie 2040

  • Groeiopportuniteiten dienen zich aan.
  • Het aantal jobs bij Brussels Airport zal verdubbelen tegen 2040.
  • Ontdek onze Virtual Reality-app.

Brussels Airport heeft een duidelijke koers voor ogen: uitgroeien tot een volledig geconnecteerd economisch centrum, dat de beste luchthaven van Europa huisvest. Om dit waar te maken werd een langetermijnplan opgesteld, genaamd ‘Strategische Visie 2040’. Door middel van tussentijdse termijnen met uitdagende en realiseerbare doelstellingen monitoren we zorgvuldig onze evolutie richting 2040.

120.000 jobs

Onze luchthaven vormt een belangrijke groeimotor voor de Belgische economie. Door de toenemende transportvraag zullen immense opportuniteiten zich aandienen in d ekomende decennia. Het is cruciaal voor de welvaart van ons land om deze groeikansen ten volle te benutten. Naar schatting zal het aantal luchthavengerelateerde jobs tegen 2040 verdubbelen tot 120.000.

Eersterangsrol

De verdere ontwikkeling van Brussels Airport zal leiden tot een groter aantal bestemmingen voor passagiers en meer invoer- en uitvoermogelijkheden voor bedrijven. Zo krijgt België de middelen die het nodig heeft om zijn eersterangsrol op internationaal vlak te blijven spelen op economisch, diplomatiek en cultureel vlak.

Gebalanceerde aanpak

Ons voornaamste doel is de economisch ontwikkeling van Brussels Airport met respect voor het milieu en de omwonenden van de luchthaven. Dat doen we door een open en structurele dialoog te voeren met alle partijen die bij de ontwikkeling van de luchthaven betrokken zijn. Die gebalanceerde aanpak vormt het eigenlijke fundament van de Strategische Visie 2040. 

Meer weten over onze Strategische Visie 2040?

Ontdek onze visie voor 2040

Of laat je betoveren door onze Virtual Reality-app.