Nieuwe tankstations op Brussels Airport

Brussels Airport Company heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de twee publieke tankstations op het luchthaventerrein. De luchthavenuitbater wil het huidige aanbod van klassieke brandstoffen in de publieke tankstations uitbreiden met nieuwere energievormen voor voertuigen zoals elektriciteit, CNG (compressed natural gas) en LNG (liquified natural gas). Hiervoor zullen nieuwe tankstations gebouwd moeten worden.

Brussels Airport heeft twee publieke tankstation op haar terrein, na de uitrit van het luchthaventerrein en op Brucargo. Het contract voor de uitbating van deze tankstations loopt over een jaar af. Brussels Airport Company schrijft daarom hiervoor een nieuwe aanbesteding uit.

Brussels Airport Company wil dat de toekomstige uitbater van de tankstations rekening houdt met nieuwe, milieuvriendelijkere energievormen voor voertuigen, zoals elektriciteit en CNG voor personenwagens en lichte bestelwagens en LNG voor vrachtwagens om het gebruik ervan op en rond de luchthaven te stimuleren. Het ontbreken van een tankstation met deze brandstoffen in de buurt weerhoudt bedrijven en particulieren ervan om hiervoor te kiezen. Deze rem wil Brussels Airport voor zijn omgeving wegnemen. Zelf heeft Brussels Airport Company al geïnvesteerd in de aankoop van dienstvoertuigen op CNG en is een aanbesteding lopende voor elektrische bussen die op tarmac passagiers zullen vervoeren.

De luchthavenuitbater wil dat de nieuwe tankstations flexibel worden ingericht met het huidige aanbod van brandstoffen en energievormen voor voertuigen, met tegelijk ruimte om uit te breiden met andere energievormen, zoals bijvoorbeeld waterstof. Brussels Airport Company wil een modern ontwerp van het tankstation, met extra diensten zoals een winkel en broodjeszaak.

De huidige publieke tankstations bieden geen uitbreidingsmogelijkheden op hun huidige locatie, waardoor naar nieuwe locatie uitgekeken zal worden om deze uitbreiding mogelijk te maken. Voor het tankstation bij de uitrit van het luchthaventerrein is er nog geen nieuwe locatie bepaald. Voor het tankstation op Brucargo is beslist om een nieuw tankstation in te richten op het terrein tegenover het huidige tankstation. De werkzaamheden daarvoor zouden in 2018 kunnen starten.

<< Terug naar Overzicht