Car Free Week

De medewerkers van Brussels Airport engageren zich in het kader van de Week van de Mobiliteit om een week lang minder met de auto naar het werk te gaan. Medewerkers uit alle bedrijven van de luchthaven kunnen een week lang gratis met de trein en bus van en naar het werk reizen. Wie te voet of met de fiets komt, krijgt een beloning.

Brussels Airport is een grote intermodale hub. Op de luchthaven komen verschillende transportmodi samen: trein, bus, taxi, auto, fiets en vliegtuig sluiten naadloos op elkaar aan. Passagiers, bezoekers en werknemers van de luchthaven gebruiken in toenemende mate het openbaar vervoer op de luchthaven, maar ook pendelaars uit de buurt gebruiken Brussels Airport als connectiepunt in hun woon- en werktraject.

Vanuit het standpunt dat Brussels Airport als intermodaal knooppunt een deel van de oplossing voor de mobiliteit van de regio biedt, wil de luchthaven de 20.000 werknemers stimuleren om de verschillende transportmogelijkheden te ontdekken. Met een communicatiecampagne over de hele luchthaven werden de voordelen van elke vervoersmodus in de verf gezet.

Tijdens de campagne krijgen alle werknemers de kans -om een week lang een alternatieve vervoersmodus uit te testen. Honderden werknemers zijn op dit aanbod ingegaan. Dankzij de medewerking van NMBS, De Lijn en MIVB kunnen zij dus een week lang gratis met de trein of de bus naar het werk reizen. Ook wie te voet of met de fiets komt, krijgt een beloning.Tijdens deze Car Free Week sparen de werknemers van Brussels Airport 74.000 autokilometers of 4 ton CO2uit tegenover een andere week. Dat is bijna twee keer rond de aardbol.

De afgelopen jaren hebben Brussels Airport Company en andere luchthavenbedrijven ook een Car Free Day georganiseerd in het kader van de Europese Week van de Mobiliteit. Dit jaar kiest de luchthaven ervoor om werknemers een hele week de kans te geven alternatieve transportmogelijkheden te proberen.

<< Terug naar Overzicht