Brussels Airport Company telt voortaan 7 imkers in haar rangen

Deze zomer voltooiden 7 medewerkers van Brussels Airport Company de lessenreeks ‘Bijenteelt voor beginners’. Ze mogen zich nu volwaardige imkers noemen.

De 7 begonnen in 2015 aan de imkeropleiding. Van september 2016 tot juni 2017 volgde een tweede lessenreeks. Een ervaren imker en (bijen)koninginnekweker van de organisatie Nemec ging tijdens 13 lessen dieper in op het imkeren zelf en op de praktijk van het werken met de bijen.

Onze collega-imkers verzorgen en volgen het wel en wee van onze drie bijenvolken gedurende het hele bijenseizoen, dat van februari tot oktober loopt.

Ze konden dit jaar rekenen op de hulp van enkele enthousiaste helpende handen. Tijdens het bijenseizoen is het nodig om op regelmatige basis de kasten na te kijken.

Honingoogst in juli!​

Voor het tweede jaar op rij is er in juli honing geoogst, en méér dan vorig jaar, zo’n 30kg in totaal.
Een deel ervan wordt via loting verdeeld onder de medewerkers van Brussels Airport Company en de rest gaat naar de imkers zelf.

Ondertussen is het aantal bijenkasten op de luchthaven uitgebreid tot drie. Na de succesvolle oogst in juli werd een extra kast geplaatst om een nieuw bijenvolkje te vormen.

De drie bijenkasten hebben ook nieuwe, zachtaardige koninginnen gekregen, wat het werken aan de bijenkasten aangenamer maakt.
 

<< Terug naar Overzicht