Brussels Airport wint Respect for Nature Award

19 november 2012

Tijdens het jaarlijkse Travel Magazine Awards evenement,  op  vrijdag 16 november in Antwerpen, werd voor de eerste keer een prijs uitgereikt in de categorie “Respect for Nature”.  Hoewel de prijzen in de eerste plaats weggelegd zijn voor de reisindustrie, wist het dossier van Brussels Airport de jury het meest te bekoren.

In tegenstelling tot het algemeen imago van luchtvaart op dat vlak, voeren de meeste grote luchthavens duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel. Brussels Airport voert sinds vele jaren een strikt milieubeleid, dat zowel in eigen land als internationaal opgemerkt wordt door tal van opvallende projecten op het vlak van water-, grond-, lucht-, geluid-, afval- en energiebeheer.  Enkele van de meest opvallende projecten van de voorbije jaren waren de ingebruikname van een eigen waterzuiveringsinstallatie voor het zuiveren van sanitair afvalwater en ontijzelingsproducten, een actieve deelname aan het Airport Carbon Accreditation programma voor vermindering van CO2 emissies, vergaande stappen in gescheiden afvalverwerking en het opwekken van eigen energie met zonnepanelen.

Marleen Vandendriessche, Director Legal & Environmental Affair bij The Brussels Airport Company nam de award in ontvangst. “Het is hartverwarmend dat de reissector onze inspanningen voor het milieu opmerkt en bekroont”, merkt ze op. “Bij de exploitatie van de luchthaven tracht Brussels Airport de impact van haar activiteiten op het milieu zo veel mogelijk te beperken.  Duurzaam ontwikkelen kan alleen gerealiseerd worden door een goede samenwerking met onze partners op de luchthaven; deze samenwerking willen we in de toekomst nog versterken.”

<< Terug naar Overzicht