Brussels Airport opent tweede zonnepanelenpark

28 oktober 2013

Deze week opent Brussels Airport zijn tweede park met zonnepanelen. Hiermee komt  de totale jaarlijkse productie van eigen zonne-energie voor Brussels Airport op 2.600 MWh, het energiegebruik van 750 gezinnen. Samen zorgen de twee parken nu voor een productie van meer dan drie procent van de totale energie die dagelijks gebruikt wordt door de luchthavenuitbater.

De luchthaven maakt sinds vele jaren gebruik van groene stroom. Met deze installatie neemt de luchthaven bewust een bijkomend gedeelte van de productie van milieuvriendelijke stroom voor eigen rekening.

Het nieuwe park bevindt zich op grondniveau aan de rand van het luchthaventerrein, tussen de sites van Belgocontrol en baan 25 links. In totaal zorgen 5.760 bijkomende zonnepanelen over een oppervlakte van 1,7 hectare voor een productie van 1100 MWh, vergelijkbaar met het jaarlijks energieverbruik van meer dan 300 huisgezinnen.

In januari 2012 opende Brussels Airport al een eerste zonnepanelenpark met een oppervlakte van 30.000m2 op het dak van een nieuw vrachtgebouw op Brucargo.

<< Terug naar Overzicht