Wilfried Covent, Head of Security

Brussels Airport is de eerste luchthaven wereldwijd die remote screening voor passagiers toepast op zo’n grote schaal. Bovendien heeft Connector met 25 screening lanes het grootste screening platform in Europa. Niet verwonderlijk is Wilfried Covent, head of security op Brussels Airport, een trots man.

“Samen met de collega’s van IFC en OPS hebben we op korte termijn het grootste screening platform in Europa gebouwd: 25 lanes naast elkaar met nieuwe screeningmachines en aangepaste signalisatie. De screening gebeurt ook meteen na de geautomatiseerde toegangscontrole, zodat passagiers tijd genoeg hebben om te winkelen. En zelfs tijdens de screening kunnen passagiers nog altijd kijken naar alle activiteiten op het tarmac. Dat maakt het allemaal comfortabeler voor de passagiers.”

“Maar het meest trots ben ik toch op het feit dat we de eerste luchthaven wereldwijd zijn die op grotere schaal werkt met remote screening: de screener zit niet langer aan de screening lanes, maar in een aparte ruimte. De screeners werken in een rustigere omgeving, met vernieuwde software, wat de kwaliteit van de screening alleen kan verhogen.”

De uitdaging in de toekomst ligt er voor Wilfried in om in een veranderende omgeving steeds klantvriendelijk te blijven. “Het aantal passagiers zal meer dan waarschijnlijk blijven stijgen, tegelijk worden de veiligheidsmaatregelen mogelijk intensiever. De uitdaging blijft dan om het screening proces efficiënt én in een aangename sfeer te laten verlopen, zonder te lange wachtrijen.”

Wilfried is blij deel uit te maken van het Connector-team. “We hebben met veel collega’s aan hetzelfde doel gewerkt, elk vanuit zijn eigen invalshoek. Die collegiale sfeer in zo’n megaproject vind ik persoonlijk op zich al een fantastisch resultaat!”.