Projectmanager voor Connector Steven Goeman

Projectmanager van Connector Steven Goeman kijkt terug op een bewogen, maar boeiende tijd. Hij herinnert zich enkele “heroïsche” discussies… maar krijgt ook nog altijd kippenvel wanneer hij Connector ziet.

Een terugblik op het project door de ogen van de projectmanager.

“Het project is al opgestart in januari 2011, zelf ben ik erbij gekomen in december 2011. Eén van de belangrijkste doelstellingen, zoniet dé belangrijkste doelstelling, is het verbeteren van de passagierservaring. We wilden onder meer de ‘connectietijd’ tussen de check-in en de gates verkorten en de passagiers laten meekijken op het tarmac”, zegt Goeman.

“Ik herinner me uit de concept fase enkele “heroïsche” discussies”, lacht Goeman. “Eén van de onderwerpen was de afweging tussen commerciële en operationele ruimte. Een andere pittige discussie ging dan weer over de breedte van het gebouw: 47 of 51 meter? Het hele concept moest ook veranderingen in de toekomst mogelijk maken, er diende een beetje 'flexibiliteit' in het beton ingebouwd te worden.”

“Als ik terugkijk op de korte tijd om te bouwen, de beperkingen en vereisten die te maken hebben met de luchthavenactiviteiten, ben ik zeer blij dat ik omringd ben met een team van competente mensen. Ook de aandacht van het senior management voor het project heeft bijgedragen tot het succes van Connector”, vindt Goeman.

Omdat het project over een langere periode liep, moest het project soms bijgestuurd worden: veranderende wetgeving, prognoses rond passagiersaantallen, verfijnen van strategische keuzes,… En dat was niet de enige uitdaging als projectmanager. “Naast deze veranderingen in de tijd, was het voor mij ook de uitdaging om verschillende belangen met elkaar te verzoenen in een omgeving met belangrijke vereisten, zoals de tijds- en budgetbeperkingen, maar ook het feit dat de luchthaven operationeel moest blijven.”

“De ‘wil om ervoor te gaan’ bij het projectteam, het management, en bij heel Brussels Airport Company eigenlijk, maakt dat het project de nodige vooruitgang kon boeken. Nu, naar het einde toe, voel je wel de stress bij iedereen wat stijgen maar je voelt ook de verwachting stijgen naar het nieuwe hoofdstuk voor de luchthaven.”

“Persoonlijk heb ik nog altijd kippenvelmomenten wanneer ik op het tarmac voor Connector sta, wanneer ik één van de technische lokalen binnenstap, het screening platform, de commerciële zone,… Het gevoel om een rol te hebben gespeeld in een project van dergelijke omvang op dé luchthaven van het land, is steeds een opkikker wanneer het even moeilijk gaat. Ik ben trots dat ik verschillende mensen rond het project heb kunnen verzamelen, mobiliseren en motiveren zodat het gewenste resultaat gerealiseerd werd.”