Fase 4: buitengevels bijna klaar

11 augustus 2014

Aan de buitenkant is Connector nagenoeg klaar, op een paar details na. De grote troef van het verbindingsgebouw is de overvloedige aanwezigheid van daglicht. Maar grote glaspartijen hebben een nadeel: direct zonlicht kan de binnentemperatuur razendsnel doen oplopen.  Daarom werd gekozen voor speciale vinnen zodat direct zonlicht kan worden tegengegaan. Hierdoor kan de temperatuur onder controle worden gehouden zonder gebruik te moeten maken van energieverslindende klimaatregeling.

Nu de buitenkant zo goed als af is, wordt de binnenkant van het gebouw aangepakt. Momenteel worden de verschillende technieken geïnstalleerd, zoals elektriciteitsvoorziening en airconditioning. Over een paar weken wordt gestart met het plaatsen van de vloeren. Ook het centrale screeningplatform krijgt stilaan vorm, vooral dan de indrukwekkende metalen structuur waarin alle technieken zijn verwerkt (foto).

De aansluiting van Connector op Pier A is inmiddels een feit en de verbinding met de passagiersterminal volgt binnenkort.

Mocht u de volgende keer dat u in de terminal bent, boor- en klopgeluiden horen: nog even volhouden, we doen dit allemaal voor u.

<< Terug naar Overzicht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief