Fase 2: funderingen

20 augustus 2013

Connector krijgt langzaamaan vorm. Voor de funderingswerken van Connector werden er de afgelopen maanden 500 palen uit gewapend beton in de grond gezet, zo’n 6 tot 7 meter diep. Om die funderingspalen te koppelen, werden ze per 6 tot 8 palen ondergronds aan elkaar gegoten tot een stevig blok. 

In deze eerste fase werd ook een enorme regenwatertank van zo’n 670.000 liter geïnstalleerd. Het regenwater dat hierin verzameld wordt, zal dienen voor het sanitair. Meteen een primeur voor onze luchthaven, want Connector zal het eerste passagiersgebouw zijn op de luchthaven dat gebruik maakt van regenwater. Ook de nutsleidingen werden in deze fase al gelegd.

Daarnaast werden ook enkele overbodig geworden ruimtes afgebroken en werd een stuk van de façade van Topaas, het gebouw aan de kop van Pier A, op de plaats van de aansluiting van Connector ontmanteld.

Nu alle funderingspalen er staan, kan gestart worden met de constructie van het skelet. Hiervoor zal gewerkt worden met geprefabriceerde stukken die ter plaatse gemonteerd worden. Eind 2013 plant men klaar te zijn met het skelet.

De werf kan bekeken worden van in het restaurant Wingtips, bereikbaar via de vertrekhal. Wie een ticket heeft, kan dat ook vanuit de Milestone, het restaurant op het bovenste verdiep van de Topaas of achter de Leffe Plaza in de shoppingzone van Pier B. Je kan de werken ook online op de voet volgen op onze pagina "Connector in beeld" waar elke dag een foto van de werf wordt geüpload.

 

<< Terug naar Overzicht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief