Integration Manager Els Renders

Met Connector opent Brussels Airport niet alleen een modern, open en licht gebouw, je voelt echt dat het gebouw in het hart van alle luchthavenactiviteiten ligt.

Volgens Els Renders, Integration Manager binnen het team-Connector, wordt het een wereld van verschil voor de passagiers en mensen die er werken.

“Passagiers zullen in Connector een echte luchthavenervaring hebben. Geen tunnels of gangen meer waar je afgesloten bent van de buitenwereld, maar wel een fantastisch zicht op alle activiteiten op het tarmac. Bovendien zijn de ruimtes open en licht, en is er van alles te doen en te zien in de winkels en restaurants. Wachten op een vlucht wordt een beleving op zich!” zegt Els Renders.

“En dat begint eigenlijk al bij de screening. Door de openheid en hoge plafonds heb je nooit het gevoel een sardien in een blik te zijn, ook al sta je met meerdere mensen in de wachtrij. Het is integendeel een aangename en rustgevende plaats. Voor de passagiers wordt alles ook duidelijker: 1 centraal toegangsplatform en 1 centraal screeningplatform. Pas daarna wordt een opsplitsing gemaakt tussen Pier A en Pier B”, aldus Els Renders.

Terugkijkend op het project is Renders tevreden dat een relatief klein team zo’n groot project binnen de vooropgestelde timing en binnen het budget heeft kunnen realiseren.

“We zijn erin geslaagd om alle commerciële en operationele belangen en technische vereisten van het gebouw met elkaar in balans te brengen. En omdat het gebouw middenin het hart van de luchthaven kwam, was dat zeker geen evidentie. We moesten niet enkel rekening houden met het gebouw zelf, maar ook met de huidige activiteiten en passagiers, zodat de luchthaven blijft draaien.”

“Met Connector is onze luchthaven ook klaar voor de toekomst. Bij de constructie is rekening gehouden met de passagiersprognoses van 2030, zodat ook dan het gebouw nog altijd even ruim en open is voor alle passagiers.”