Projectleider Damien Lombart

Damien Lombart, ‘Head of Construction’ op Brussels Airport, heeft samen met zijn team in 22 maanden tijd het nieuwe gebouw Connector gebouwd.

En de timing was niet de enige uitdaging! “De grootste challenge was om een gebouw op te richten in het hart van de volledig operationele luchthaven. Het gebouw verbindt niet alleen twee andere gebouwen waar ook alle activiteiten blijven doorgaan, het gebouw moest ook deels komen op een passagierstunnel die in gebruik bleef tijdens de bouw.”

“Sommige reizigers zullen zich misschien herinneren dat ze een beetje water op het hoofd hebben gekregen toen ze in de tunnel liepen, anderen vroegen zich af of het dak niet naar beneden zou vallen… Gelukkig hebben de passagiers altijd begrip en geduld getoond, zelfs in deze omstandigheden. Het grootste deel van de reizigers zal allicht gewoon niets gemerkt hebben van de werkzaamheden boven hun hoofd,” zegt Damien.

Wandelend in Connector verheugt de ingenieur bouwkunde zich. “Naast de mooie architectuur aan de buitenkant van het gebouw, zijn ook de grote plafonds met geronde vormen een bijzonder geslaagd element in de praktische uitvoering. Ze geven de ruimte een eigen cachet. Je kan alleen maar blij en trots zijn op het spectaculaire resultaat van dit project. Een unieke en gedenkwaardige ervaring!”

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief