Connector draait helemaal om jou!

12 maart 2015

Onze passagiers en partners. Zij zijn de spil van Brussels Airport. Om ieders verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken, verbetert Brussels Airport voortdurend haar infrastructuur.

Connector biedt passagiers en personeel een nieuwe en unieke ervaring in het kloppende hart van de nationale luchthaven, in het hart van Europa.

Het screeningproces zal voortaan sneller en efficiënter verlopen, zowel voor de passagiers als voor de veiligheidsagenten die instaan voor de controles.  Daarna is er tijd voor ontspanning, om te shoppen of iets te eten en te drinken.

Reizen begint al in Connector!

Eerst snel door de controle
Wie Connector binnenstapt, moet eerst door de automatische boarding pass controle en komt vervolgens bij het splinternieuwe screeningplatform waar de handbagage en passagiers worden gecontroleerd. 

Het screeningplatform is maar liefst 100 meter lang, heeft 25 screening lanen en is daarmee het grootste screeningplatform van Europa. Dankzij het grote aantal screening lanes en een nieuw systeem om de x-ray beelden van bagage van op afstand te analyseren, zal alles efficiënt verlopen.

Voorlopig gebruiken enkel reizigers die vertrekken vanaf gates A en T het platform, vanaf 2016 komen daar ook de reizigers bij die vertrekken vanaf gates B.

Veel kijkplezier in het hart van de luchthavenactiviteit!
Al van bij de screening heb je een direct zicht op de activiteiten op het tarmac.

Een eerste moment om weg te dromen, maar ook daarna kan je blijven genieten van het spectaculaire zicht op de vliegtuigen.

Dankzij de grote ramen in Connector komt er ook veel natuurlijk licht binnen. Dat is aangenamer voor de ogen dan kunstlicht én energiezuinig.

De ramen hebben wel zonneschermen of zonnevinnen, zodat de zonnestralen niet rechtstreeks in de ogen schijnen. De plafonds van Connector zijn tot 13 meter hoog, bedoeld om een groot en aangenaam ruimtegevoel te creëren.

 

Veel shopplezier
De winkel- en eetruimtes bevinden zich na de screeningzone zodat iedereen zonder zorgen en tijdsdruk in Connector kan rondslenteren en genieten van de sfeer, de koopjes en lekkernijen.

Wie graag shopt of graag iets gaat eten, kan zijn hartje ophalen in de vele shops en restaurants in Connector.

Ze bevinden zich allemaal slechts 1 niveau lager dan de screening, gemakkelijk te bereiken met de roltrap.

Daarbij kiest Brussels Airport specifiek voor eigentijdse, internationale en kwalitatief hoogstaande concepten met bijzondere aandacht voor de Belgische gastronomie en specialiteiten.Wie graag even wil rusten voor de vlucht, kan terecht in een van de twee zithoeken: in het midden van Connector en aan de oostkant met zicht op het tarmac. 

Brussels Airport is in december vorig jaar begonnen met het systematisch vervangen van de 10.000 zitjes op de luchthaven, om de reizigers een nog comfortabelere zetel aan te bieden. Je kan kiezen voor een gewone zitstoel, een comfort- of ligstoel.

Zeker voor reizigers die langere tijd in de transitzone verblijven, is dit een aangename verandering.

 

Overal in Connector staan luidsprekers. Zo word je te allen tijde op de hoogte gehouden van wanneer en vanuit welke gate jouw vliegtuig zal vertrekken.

> Maak kennis Steven Goeman, projectleider voor Connector

> Maak kennis met Els Renders, Integration Manager voor Connector

<< Terug naar Overzicht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief