Commercial Project Manager Bénédicte Lefin

Hoe een ideale shoppingflow creëren voor passagiers? Dat was de doelstelling van Bénédicte Lefin, als projectmanager Commercial binnen het Connector-team.

“Met Connector hebben we nu een shoppingzone die kan concurreren met die op andere grote luchthavens. Het is een moderne en aangename plaats om te winkelen en/of om iets te eten of te drinken”, zegt ze.

“Een grote verandering is dat alle winkels en restaurants zich nu op 1 niveau bevinden. Dankzij een grote wandelboulevard hoeven passagiers ook niet meer te zoeken naar hun favoriete winkel of merk op verschillende etages, ze komen die automatisch tegen”, aldus Bénédicte Lefin.

De winkels en restaurants in Connector zijn niet zomaar links en rechts door elkaar geplaatst. Er zit een commerciële filosofie en strategie achter.

“De passagiers komen eerst in een grote walk through shop waar ze alle ‘core category’ producten vinden zoals parfums, alcohol en tabak. Omdat de prijs op de luchthaven zeer voordelig is, zijn deze producten zeer populair bij heel wat passagiers. Daarom komen ze ook eerst aan bod”, zegt Bénédicte Lefin.

“Daarna gaat het verder naar fashion, uurwerken en juwelen van high end merken. In diezelfde buurt bevinden zich ook de toprestaurants, zoals Black Pearls en Blend In. Brussels Airport biedt ook enkele merken aan die exclusief op de luchthaven te koop zijn, zoals Victoria’s Secret en Coach.”

“Verder vinden de passagiers ook een uitgebreide mix aan kwaliteitsvolle kledij- en accessoiresmerken, zoals het op en top Belgische kledingmerk Sarah Pacini. Maar ook de liefhebber van de Belgische gastronomie vindt er zijn gading, in restaurants als Belgorama dat typisch Belgische gerechten op de kaart heeft. Voor de passagiers bij de gate zijn, komen ze nog de ‘last minute’ aanbiedingen tegen, een klein cadeautje voor familie of vrienden, of voor henzelf!”

“Wanneer ik deze weg in Connector afleg, heb ik echt een wauw-gevoel. Er is veel natuurlijk licht, de hoge plafonds geven je een gevoel van vrijheid en er valt veels moois te zien op het tarmac en in de winkels!”, besluit Bénédicte Lefin.

“Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om het constructieteam te bedanken, meer bepaald Krist Bertens en zijn collega’s, voor de steun aan onze business partners.”