Parkings & tarieven

Komt u iemand ophalen of afzetten? Voortaan kunt u 15 minuten gratis parkeren in parkings P1, P2 en P3.

Brussels Airport heeft een totale parkeercapaciteit van 12.000 parkeerplaatsen (24/7). Niet minder dan 10.800 parkeerplaatsen bevinden zich op wandelafstand van de terminal.

allcarparks_1605_nl

Het hele jaar door biedt Brussels Airport voor elke klant een parkeerproduct op maat. In het parkeeraanbod zitten zowel producten voor kort- als langetermijnparkeren. Daarnaast beschikken we over speciale parkeerdiensten zoals beveiligde parkings en een vip-service met optie carwash. U kunt uw wagen parkeren in een parking aan de terminal of kiezen voor een plaats in een afstandsparking met eigen gratis shuttledienst.

De meeste parkings beschikken op vertrek- en aankomstniveau over voorbehouden plaatsen voor mindervalide personen. Deze plaatsen worden aangeduid met het rolstoelpictogram en zijn zo dicht mogelijk bij de uitgangen van de parkings gelegen. U mag enkel van deze parkeerplaatsen gebruik maken, indien u over een gehandicaptenparkeerkaart beschikt. Deze dient goed zichtbaar achter de voorruit van de wagen geplaatst te worden.

Vind de voor u meest geschikte parking 


Parkings op wandelafstand 

ip_comparetable_nl

 


Afstandsparkings met gratis shuttledienst

Brussels Airport biedt 3 parkings op afstand, op maat van de passagier die een oplossing zoekt voor langetermijnparkeren.

Discount Parking

discount1n2_nlDe openluchtparkings Discount Parking 1 & en 2 bieden samen plaats voor 1170 personenwagens. De shuttledienst van en naar de terminal is 24 uur per dag ter beschikking en is volledig gratis, 
Overdag (tussen 5u30 en 23u00) door middel van een van de vele bussen van De Lijn en 's nachts door middel van een shuttle die om de 15 minuten rijdt.

Een parkeerplaats dient vooraf via internet te worden gereserveerd en betaald. 

Meer info en reservaties: www.interparking.be/brusselsairport

Wegbeschrijving: Neem op de E19 (Brussel-Antwerpen) uitrit 12 en volg de aanduidingen richting CARGO. Aan het einde van het viaduct, draait u rechtsaf. Vervolgens volgt u de aanduidingen 'Discount parking'.

   

P4 Long Term

P4_longterm_nl 

P4 Long Term is een openluchtparking voor 680 auto's.

Info en reservaties: www.interparking.be/brusselsairport

Tussen de parking en de terminal kan u 24/7 gebruikmaken van een gratis shuttledienst.

Wegbeschrijving: U bevindt zich op de A201 naar de luchthaven van Zaventem.
Volg de aanduiding “Zaventem centrum”. Blijf op het uiterst rechtse baanvak.
Rij naast het viaduct richting de rotonde. Neem de derde afslag en rij tot aan het T-kruispunt.
Sla rechts af. De slagbomen zullen automatisch openen. Rij rechtdoor en volg de aanduiding “P4 Long Term”. De parking bevindt zich op uw rechterkant.

Car Hotel

carhotel_400pxCar Hotel biedt een uiterst veilige en efficiënte parkeeroplossing. Om de 15 minuten pendelt een shuttlebusje tussen de parking (aan de andere kant van het luchthavendomein) en de passagiersterminal (niveau 0).
Een parkeerplaats in het Car Hotel moet vooraf geboekt worden, liefst 48 uur voor uw komst.

Meer info en reservaties:  www.carhotel.be

Wegbeschrijving: Neem op de E19 (Brussel-Antwerpen) uitrit 12 en volg de aanduidingen richting CARGO. Aan het einde van het viaduct, draait u linksaf.  Wanneer u over een gps beschikt, kan u voor Car Hotel ook "Melsbroek"  "Bataviastraat" invoeren.

 

Tarieven

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de tarieven voor de niet reserveerbare parkings.
Alle prijzen (btw inbegrepen) zijn in euro.

nonbookable_p_nl

De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

Voor de meest recente tarieven die gelden voor de reserveerbare parkings kunt u terecht op de websites van Interparking en Car Hotel.

Opmerkingen:

  • P1 Front: optimale ligging tegenover vertrek- en aankomsthal. 
    € 22 per dag
  • P2 Economy en P3 Holiday: € 20 per dag. Degressieve tarieven.
  • Houders van een P-card genieten van een korting van 10%

 

BETALINGSWIJZE
Aan alle ticketautomaten van de parkings op de luchthaven kunt u zowel cash, met Maestro als met de courante kredietkaarten (Visa, MasterCard, American Express,…) betalen.

Car Hotel, Discount Parking en P4 Long term aanvaarden alle belangrijke kredietkaarten (Visa, American Express, MasterCard), maar geen cash.

De online reservaties voor P4 Long Term, Discount parking en Reservation Zone dienen op voorhand via internet met een kredietkaart te worden betaald.
 

Interparking contact

Tel: 0032 (0)2 715 21 10
E-mail: brusselsairport@interparking.com


> Klik hier voor filmpjes met de reisroute naar de verschillende door Interparking beheerde parkings op de luchthaven

Disclaimer - © Brussels Airport Company