Uw bagage maken

Ruimbagage

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op voor de hoeveelheid bagage die u mag meenemen (aantal koffers, gewicht en afmetingen). Raadpleeg uw ticket of doe navraag bij uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Als u de toegelaten normen overschrijdt, kan een toeslag worden gevraagd. Eventueel kan u overwegen om omvangrijke of zware voorwerpen te versturen als luchtvracht.
Uw luchtvaartmaatschappij kan u hieromtrent inlichtingen verstrekken.

Volgende producten of voorwerpen mogen onder geen beding worden meegenomen in de ruimbagage:  

 • Gassen waaronder CO2 patronen van meer dan 28g (=50ml). Per persoon mag u tot 4 patronen van maximum 28g meenemen. U dient hiervoor evenwel vooraf toestemming te vragen aan uw luchtvaartmaatschappij.
 • Ontplofbare en licht ontvlambare vloeistoffen of vaste stoffen (slaghoedjes, springstoffen,...)
 • Chemische en toxische stoffen, zuren, bijtende stoffen, bleekmiddelen
 • besmette producten
 • oxidatiemiddelen en/of organische peroxiden
 • radioactief materiaal
 • corrosief materiaal
 • Maximum toegelaten gewicht

  Doorgaans varieert dit gewicht tussen 20 en 30 kg.
  Een enkel stuk bagage mag in geen geval meer dan 32 kg wegen.

  Handbagage

  U mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord. Deze moet passen in het bagagekastje in het vliegtuig en mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Vergeet niet ook de wieltjes, het handvat, of de bagagedrager mee te rekenen.
  Voorts mag u ook een handtas meenemen.

  Stop waardevolle zaken (geld, juwelen) en belangrijke voorwerpen (documenten, medicatie) bij voorkeur in uw handbagage; niet in de ruimbagage.

  Minder mobiele passagiers mogen een rolstoel (volledig opvouwbaar) of een paar krukken meenemen. Passagiers die vergezeld zijn van heel jonge kinderen mogen een opvouwbare wandelwagen mee aan boord nemen.

  Volgende voorwerpen en producten mogen onder geen beding meegenomen worden in de handbagage:

  • Vuur- en schietwapens (pistolen, revolvers, replica's,...)
  • Puntige en scherpe voorwerpen (scharen, bijlen, messen, pijlen,...)
  • Stompe voorwerpen (golfstokken, knuppels, boksbeugels,...)

  Bovendien is de hoeveelheid vloeistoffen en gels die u in uw handbagage mag meenemen, strikt beperkt. Meer informatie vindt u in de sectie Bagage & Veiligheid.

  Identificatie

  Veiligheidshalve en met het oog op een eventueel verlies van bagage zorgt u er best voor dat elke koffer aan de buitenkant een label draagt met minstens uw naam erop. Als extra voorzorgsmaatregel raden wij u aan uw naam en adres ook nog eens te vermelden aan de binnenkant van elke koffer.

  Breekbare voorwerpen

  Zorg dat deze veilig ingepakt zijn, stop flessen met vloeistof afzonderlijk in een afgesloten plastic zak, zodat de inhoud niet over andere bezittingen loopt mocht het glas breken.

   

  Niets vergeten?