Medische Tips

Attesten

Het is mogelijk dat je attesten van inenting en vaccinatie nodig hebt voor je reis. Doe navraag bij je luchtvaartmaatschappij of reisbureau.  Het spreekt vanzelf dat dit alles vooraf moet gebeuren.

Algemene informatie over inentingen en andere voorzorgsmaatregelen vindt u op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Nuttige voorwerpen

Het kan nuttig zijn om veiligheidshalve insectenwerende middelen, muskietennetten, voorbehoedmiddelen of steriele naalden en dergelijke mee te nemen. Vraag je arts om advies.

Voorschriften

Zorg ervoor dat je over een voldoende voorraad van voorgeschreven geneesmiddelen beschikt en dat je een kopie van dat voorschrift bij hebt. Er is een apotheek  op de luchthaven.

 

Zwangerschap

Doorgaans laten luchtvaartmaatschappijen zwangere passagiers niet meevliegen na de 36ste week van de zwangerschap. Na de 28ste week moeten zij een doktersattest kunnen voorleggen.

Gezondheidstoestand

Indien je een aandoening hebt en niet zeker weet of je mag vliegen, raadpleeg dan je dokter. Mogelijk wordt gevraagd je luchtvaartmaatschappij vooraf in te lichten over je gezondheidstoestand of de eventuele nood aan speciale begeleiding.