Tijdelijke structuren voor precontrole op Brussels Airport worden ontmanteld 

19 oktober 2016

Tegen 7 november zullen de witte tenten voor de precontrole tegenover de vertrekhal van Brussels Airport verdwenen zijn. De luchthaven start op 24 oktober met het afbreken van deze tijdelijke constructies. In de plaats komen verschillende nieuwe, minder zichtbare veiligheidsmaatregelen. Het verdwijnen van de tenten is een belangrijke stap voor Brussels Airport om terug te keren naar de normale gang van zaken. De federale politie zal ook nieuwe maatregelen invoeren om de veiligheid op de luchthaven te garanderen, zoals beslist is door de regering.

 

Op 1 mei ging de vertrekhal opnieuw open voor passagiers na de aanslagen van 22 maart. Voor de vertrekhal werden tijdelijke constructies geplaatst om een controle van passagiers mogelijk te maken. De passagiers moesten er kort doorlopen vooraleer ze de terminal konden binnengaan.

 

“De tenten zijn een van de meest opmerkelijke en meest zichtbare maatregelen die na de aanslagen genomen werden om de veiligheid op de luchthaven in de publieke zones te versterken. Tegen 7 november moet de zone waar de tenten nu staan weer het uitzicht van voorheen hebben. De ingangen van de terminal zullen gelijktijdig met de ontmanteling van de tijdelijke constructies aangepast worden om passagiers een meer comfortabele ruimte aan te bieden die tegelijk een hoog veiligheidsniveau behoudt dankzij de nieuwe maatregelen van de federale politie”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

 

De eerste tent zal op maandag 24 oktober afgebroken worden en de ontmanteling duurt nog tot 7 november. Vanaf dan moeten passagiers niet langer door de precontroletenten. Nieuwe, minder zichtbare veiligheidsmaatregelen worden door de federale politie geïmplementeerd om een hoog veiligheidsniveau te garanderen zoals de federale regering vraagt. Het gaat bijvoorbeeld om automatische herkenning van nummerplaten, gezichtsherkenning, een vertegenwoordiging van de federale politie in het operationele centrum van de luchthaven om een betere coördinatie tussen verschillende diensten te verzekeren,…


“Behalve de reeds bestaande veiligheidsmaatregelen zullen ook meer politieagenten op het terrein aanwezig zijn en wordt het aantal camera’s uitgebreid. Ik ben blij dat ik dit nieuw, slim veiligheidsconcept mag voorstellen. Het veiligheidsniveau op de luchthaven wordt nog hoger dankzij de introductie van technologische innovaties. De passagiers zullen er tegelijk minder van merken”, aldus minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company