Brussels Airport gastheer van ACI World Congress in 2018

10 oktober 2016
Brussels Airport is in 2018 de gastheer van het jaarlijkse Congres en de Algemene Vergadering van ACI World en ACI Europe, de vakorganisaties van luchthavens wereldwijd. Ons land zal in 2018 de hele internationale luchthavengemeenschap mogen ontvangen voor een driedaags congres, een grote eer die ons land voor de eerste keer te beurt valt en die het toerisme en het congresleven in Brussel een boost zal geven.

De jaarlijkse Algemene Vergadering van de Airport Council International (ACI World) zal in 2018 in Brussel plaatsvinden. Brussels Airport is op de Algemene Vergadering in Montréal uitgekozen als gastheer voor 2018. Tegelijk heeft ACI Europe, de Europese tak van de organisatie, beslist om haar jaarlijkse congres op hetzelfde moment in Brussel te organiseren.

“Voor wie in de luchtvaartsector werkt, is het Congres en de jaarlijkse Algemene Vergadering van ACI World een niet te missen moment. Duizenden vertegenwoordigers van luchthavens wereldwijd zijn hier elk jaar aanwezig en zullen in 2018 dus naar ons land komen en zo een boost geven aan het toerisme en congresleven hier. Na de aanslagen in ons land zijn dit soort initiatieven meer dan nodig. Ik wil mijn collega-CEO’s in ons land aansporen om in hun vakgebied ook belangrijke congressen naar ons land te halen. Zo kunnen wij ons steentje bijdragen tot een nieuw en beter imago van ons land en kunnen we de hard getroffen horeca- en congressensector een nieuwe impuls geven”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

De Algemene Vergadering van ACI World brengt elk jaar ongeveer 1.000 vertegenwoordigers uit de luchthavensector uit meer dan 75 landen samen. Een 40-tal sprekers behandelen verschillende actuele thema’s uit de luchtvaartindustrie. Dankzij het congres mogen de hotels in Brussel meer dan 1.500 extra overnachtingen verwachten.

Olivier Jankovec, Directeur-generaal van ACI EUROPE: We zijn verheugd dat Brussels Airport het Congres en de Algemene Vergadering van ACI World en ACI Europe in 2018 organiseert. Behalve dat Brussel in het hart van Europa ligt, is Brussels Airport ook een mooi voorbeeld van de transformatie die de Europese luchthavens hebben doorgemaakt. Dat hebben we de laatste jaren van op de eerste rij kunnen zien: de privatisering, het herstel na het failliet van de home carrier Sabena, het diversifiëren en met succes verder ontwikkelen van het netwerk, de eigen CO2-uitstoot verlagen, het uitbreiden van de luchthaven en tot slot het verbeteren van de ervaring voor de passagiers met de opening van het Connector-gebouw vorig jaar. Brussels Airport heeft ook een ongelooflijke veerkracht en leiderschap getoond na de aanslagen eerder dit jaar. Om al deze redenen en meer, ben ik ervan overtuigd dat vertegenwoordigers uit de luchtvaart en andere sectoren gemotiveerd zullen zijn om naar Brussel te komen voor wat de grootste bijeenkomst van de luchtvaartindustrie van het jaar wordt.”

ACI World vertegenwoordigt 1.853 luchthavens wereldwijd. De organisatie is de stem van de luchthavensector bij beleidsmakers en politieke instellingen, ontwikkelt standaarden en doet aanbevelingen voor goed bestuur en ontwikkeling van luchthavens. ACI World brengt de internationale luchthavengemeenschap samen rond gemeenschappelijke thema’s en projecten, en biedt opleidingen aan om de kwaliteit van luchthavens wereldwijd te verbeteren.

Brussels Airport is lid van ACI World en ACI Europe. CEO van Brussels Airport Company Arnaud Feist is lid van de Raad van Bestuur van ACI World en ACI Europe en was van 2013 tot 2015 voorzitter van ACI Europe.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company