Meer dan 2,3 miljoen passagiers op Brussels Airport in augustus

13 september 2016

Vrachtvervoer noteert sterk groeicijfer

Brussels Airport heeft in augustus meer dan 2,3 miljoen passagiers ontvangen. Over de hele zomer hebben meer dan 4,7 miljoen mensen gereisd via Brussels Airport, dat is 3,9% minder dan in het recordjaar 2015. Het vrachtvervoer noteert voor het eerst sinds de aanslagen weer een positief groeicijfer. Vooral dankzij een sterke groei van het volvrachtsegment is op Brussels Airport 6,6% meer vracht behandeld en vervoerd.

Passagiers
Brussels Airport heeft in augustus 2.313.354 passagiers ontvangen. In vergelijking met dezelfde maand van topjaar 2015 waren er 4,6% minder passagiers. Over de hele zomer hebben 4.712.869 mensen gereisd via Brussels Airport, dat is 3,9% minder dan vorig jaar.

Het aantal lokaal opstappende passagiers ligt 6,7% lager dan in augustus vorig jaar. Enerzijds is er een terugval van de vakantieboekingen van Belgen naar Turkije en het vertrek van Jet Airways. Anderzijds komen minder toeristen naar ons land sinds de aanslagen. Vooral de Amerikaanse en Aziatische toeristen laten Europa en in het bijzonder Belgie voorlopig links liggen. Intensieve en gerichte promotieacties van ons land in het buitenland zijn de komende maanden nodig om het toeristische verkeer en congresbezoek weer op gang trekken.

Het aantal transferpassagiers is gestegen met 8,4% ten opzichte van augustus vorig jaar. Dit toont aan dat de internationale passagiers vertrouwen hebben in de vlotte operaties op Brussels Airport.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen noteren aanzienlijke groeicijfers op Brussels Airport, vooral Brussels Airlines en de lowcostmaatschappijen. Brussels Airlines vliegt sinds maart op de nieuwe intercontinentale bestemming Toronto en voegt volgend jaar in maart ook Mumbai toe aan het Star Alliance netwerk vanuit Brussels Airport. Daarmee wordt het wegvallen van Jet Airways in grote mate gecompenseerd.

Vracht
Het vrachtvervoer noteert voor het eerst sinds de aanslagen een positieve groei. Het vrachtvervoer is in augustus sterk gestegen met 6,6% in vergelijking met augustus vorig
jaar. Vooral het volvrachtsegment is sterk gestegen met 26,2% dankzij de verdere
ontwikkeling van Ethiopian Airlines Cargo.

De expresdiensten zijn gestegen met 3,8% tegenover augustus 2015 dankzij de
wereldwijde groei van e-commerce. Vracht aan boord van passagierstoestellen kent een
daling van 8,9% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, voornamelijk door het
vertrek van Jet Airways.

Bewegingen
Het aantal vliegbewegingen ligt rond hetzelfde aantal als vorig jaar. Er is een lichte daling
van het aantal passagiersvluchten met 0,3% in vergelijking met augustus 2015.
Gemiddeld zaten in de maand augustus 123 passagiers op elke vlucht tegenover 128
passagiers in augustus vorig jaar.

results_1608

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company