Gevels van vertrekhal en Diamantgebouw krijgen zonnewerend veiligheidsglas

12 september 2016

Laatste grote fase van renovatiewerken van start

Brussels Airport Company is de laatste grote fase van renovatiewerkzaamheden aan de terminal gestart. De volledige gevel aan de vertrekhal en het Diamantgebouw krijgen zonnewerend veiligheidsglas. De vervanging van het glas gebeurt raam per raam en zal daarom verschillende maanden in beslag nemen. Brussels Airport Company investeert 1 miljoen euro in de aankoop en installatie van het nieuwe glastype.

Brussels Airport Company is gestart met het vervangen van het gevelglas aan de vertrekhal door zonnewerend veiligheidsglas. Later krijgt ook het Diamantgebouw dit zelfde type glas in de ramen. De vervanging van het glas in de gevel van de vertrekhal en het Diamantgebouw is de laatste grote renovatiefase van de terminal na de aanslagen van 22 maart.

Het tijdelijke glas dat geïnstalleerd werd na de aanslagen, wordt nu raam per raam vervangen. Op die manier wil de luchthavenuitbater de hinder voor de passagiers beperken, alsook de werkzaamheden in alle veiligheid laten gebeuren.

De eerste ramen die vervangen worden, bevinden zich ter hoogte van de apotheek in de vertrekhal. Van daaruit wordt systematisch naar het Diamantgebouw toegewerkt. Dit gebouw is als laatste aan de beurt. De werkzaamheden zullen verschillende maanden in beslag nemen, en zijn in grote mate afhankelijk van de weersomstandigheden. Brussels Airport Company hoopt rond het einde van het jaar al het glas te hebben vervangen.

De luchthavenuitbater heeft bij de keuze voor het nieuwe type glas rekening gehouden met enerzijds de energiezuinigheid van het glas en met de veiligheid anderzijds. Het gaat om hoogrendementsglas dat 2 tot 3 keer beter isoleert dan dubbel glas. Zo moet het gebouw minder verwarmd worden in de winter, en minder gekoeld in de zomer waardoor veel CO2 bespaard wordt. Bij de keuze is ook rekening gehouden met de veiligheidswaarde, waardoor er minder risico is op glasscherven bij een impact.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company