Brussels Airport ontvangt in juli 2,4 miljoen passagiers

12 augustus 2016

De op een na drukste juli maand in haar geschiedenis

Brussels Airport heeft vorige maand 2,4 miljoen passagiers ontvangen, zodat dit de drukste julimaand was sinds het record van juli 2015. Ondanks deze grote toestroom, blijkt dat passagiers voor het traject vanaf de Brusselse Ring tot aan hun boarding gate gemiddeld amper één uur nodig hebben voor Schengenvluchten en één uur en vijftien minuten voor vluchten buiten de Schengenzone, paspoortcontrole inbegrepen.


Passagiers
Brussels Airport heeft in juli 2.399.515 passagiers ontvangen, een resultaat dat dicht in de buurt komt van het historische record van juli 2015 (2.479.194 passagiers) en waarmee deze maand de op een na drukste julimaand in de geschiedenis van de luchthaven is. Een belangrijk teken dat de markt zich verder herstelt.

Het passagiersverkeer wordt positief beïnvloed door de goede prestaties van Brussels Airlines en van de low cost maatschappijen. Het chartersegment (leisure) daarentegen gaat achteruitdoor de spanningen in de landen rond de Middellandse Zee. Het langeafstandverkeer wordt dan weer negatief beïnvloed door het schrappen van de 4 dagelijkse vluchten van Jet Airways in maart van dit jaar.

Bij de lokaal vertrekkende passagiers wordt net zoals in mei en juni een positieve trend genoteerd. Het herstel zet zich ook in juli voort waardoor het aantal lokaal vertrekkende passagiers nu het niveau van 2015 nadert.

Het aantal transferpassagiers blijft een sterke groei neerzettenen noteert in juli een stijging van 11,2%, tegenover juli 2015, onder meer dankzij de verdere ontwikkeling van Brussels Airlines binnen het netwerk Star Alliance. Deze trend bewijst eens te meer dat de internationale passagiers hun vertrouwen in Brussels Airport als transferluchthaven bewaren.

Cargo
Het totale vrachtvolume op de luchthaven kende een negatieve groei van 8,8% tegenover juli 2015.

Het volume van het volvrachtvervoer viel met 9,8% terug tegenover juli 2015. Deze daling is aan verscheidene factoren toe te schrijven: de stopzetting van de activiteiten van bepaalde vrachtmaatschappijen en de schrapping van bepaalde vluchten in juli wegens commerciële overwegingen en de economische conjunctuur in Azië.

De expresdiensten (integrator) blijven relatief stabiel, met een lichte daling van 2,9% die vooral aan de economische conjunctuur in Azië te wijten is.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen daalde met 3% tegenover juli 2015. Het gemiddelde aantal passagiers per vlucht is stabiel tegenover juli 2015 met 124 passagiers per vlucht.

results_1607

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company