Recorddag op Brussels Airport met 90.000 verwachte passagiers

28 juli 2016
Vrijdag 29 juli wordt een recorddag voor Brussels Airport. De luchthaven verwacht dan meer dan 90.000 passagiers. Nog nooit heeft Brussels Airport zoveel passagiers op één dag mogen ontvangen. De komende dagen worden een belangrijk wisselweekend, met heel wat vertrekkende maar ook terugkerende passagiers.

Brussels Airport verwelkomt vrijdag 29 juli meer dan 90.000 passagiers. Bijna de helft van hen vertrekt op vakantie (44.000 passagiers), de andere helft keert terug uit vakantie. Het weekend van 29 tot 31 juli wordt dus een belangrijk wisselweekend op de luchthaven en is tot nu toe het drukste weekend ooit voor Brussels Airport. In drie dagen tijd zullen zowat 253.000 passagiers naar Brussels Airport komen.

Hoewel het een druk weekend wordt, is het niet nodig dat passagiers extra vroeg naar de luchthaven komen. Wie twee uur op voorhand naar de luchthaven komt, is altijd ruimschoots op tijd. Brussels Airport meet sinds het begin van de vakantie de gemiddelde doorlooptijden, waaruit blijkt dat passagiers er gemiddeld 1 uur over doen van aan de Brusselse Ring voor het controlepunt aan de A201 tot aan hun gate, paspoortcontrole inbegrepen, op piekuren ’s ochtends is dat 1 uur en 15 minuten.

De passagiers op Brussels Airport kiezen vooral voor een zonnige bestemming. Spanje met de Canarische eilanden blijft de topbestemming van de Belgen, meer dan 17% van alle passagiers op Brussels Airport kiest voor de Spaanse zon. Daarnaast zijn ook de andere zuidelijke Europese bestemmingen dit jaar erg in trek: Italië, Griekenland, Portugal en Zuid-Frankrijk.

Heel wat landgenoten kiezen dit jaar voor een vakantie met een verdere bestemming, ongeveer 13 procent van alle passagiers op Brussels Airport reist rechtstreeks naar een bestemming buiten Europa. De populairste bestemmingen zijn daar Noord-Amerika, op de voet gevolgd door Subsaharisch Afrika , het Midden-Oosten en Azië en tot slot Latijns-Amerika.

Opvallend dit jaar is het grote succes van last minute boekingen. In het voorjaar bleven sommige vakantiebestemmingen onder de verwachtingen. De natte start van de zomer zorgde echter voor een spontane boost van de verkoop van last minute vakanties, vaak zelfs pas enkele dagen voor de vlucht.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company