Toegang op aankomstniveau weer open voor bezoekers

14 juli 2016

Vanaf donderdag 14 juli kunnen bezoekers op Brussels Airport weer rechtstreeks de aankomsthal binnengaan. Net als bij de vertrekhal en in het treinstation is aan de aankomsthal de nodige apparatuur en infrastructuur geïnstalleerd om een precontrole door de federale politie mogelijk te maken. Brussels Airport heeft de wachttijden naar de luchthaven gemeten vanaf drie punten op de snelweg naar de ingang van de luchthaven. De geschatte wachttijd bedraagt tijdens de spitsuren gemiddeld 10 minuten, en maximaal 20 minuten.

Bezoekers kunnen vanaf donderdag 14 juli op drie verschillende niveaus de terminal binnengaan: het treinstation, de vertrekhal en vanaf 14 juli ook de aankomsthal. Wie passagiers komt oppikken, heeft een makkelijke toegang tot de terminal op aankomstniveau bij de ingang aan de louis delhaize-supermarkt en kan dus weer zoals vroeger zijn geliefde, familie of vrienden opwachten vlak aan de uitgang van de bagagezaal.

In navolging van de nieuwe veiligheidsmaatregelen op de luchthaven, beslist door de federale overheid, zullen bezoekers aan de aankomsthal ook een precontrole van de federale politie moeten doorlopen alvorens toegang te krijgen tot het gebouw.

Enkel bezoekers zonder grote tassen of bagage kunnen via de toegang op aankomstniveau binnengaan. Passagiers met bagage kunnen enkel op het vertrekniveau binnengaan. Brussels Airport werkt met de federale politie samen om ook aan het busstation een precontrole te kunnen organiseren, zodat passagiers in de nabije toekomst op drie niveaus van de terminal (trein, bus, vertrek) het gebouw zouden kunnen binnengaan.

Vanaf donderdag stelt Brussels Airport een nieuwe drop off parking ter beschikking van taxichauffeurs. De eerste drop off parking bevond zich op 250 meter van de terminal, de nieuwe parking ligt vlak naast de terminal, op 30 meter van de terminal, zodat passagiers minder ver zullen moeten wandelen met hun bagage. Met de liften in de parkeergebouwen kunnen passagiers naar het vertrekniveau gaan.

Belangrijk wisselweekend op Brussels Airport

Brussels Airport verwacht op 5 dagen vanaf donderdag 14 juli tot en met maandag 18 juli meer dan 410.000 passagiers. Niet alleen vertrekken heel wat passagiers op hun welverdiende vakantie, de luchthaven ziet ook een eerste grote golf van terugkerende passagiers. Vrijdag 15 juli wordt de drukste dag van het weekend met 88.000 vertrekkende en aankomende passagiers.

Reistijden van en op de luchthaven

Brussels Airport raadt passagiers aan om 2 uur voor hun vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de luchthaven te komen.

Wie met de auto naar de terminal komt, moet eerst een controle op de weg van de federale politie passeren. De gemiddelde wachttijd daarvoor bedraagt 2 à 3 minuten. Op piekmomenten, vooral in de ochtend, bedraagt de wachttijd gemiddeld 10 minuten en maximaal 20 minuten. Passagiers die het advies volgen om 2 uur op voorhand naar de luchthaven te komen, zullen nog altijd op tijd zijn voor hun vlucht. Op de toegangsweg A201 naar de luchthaven wordt op een informatiepaneel naast de weg de actuele reistijd naar de luchthaven weergegeven.

Parkeren kan in de parkinggebouwen aan de terminal of op de discount parkings op Brucargo. De luchthaven raadt passagiers aan om deze plaatsen te reserveren. Voor de discount parkings is dat verplicht.

Passagiers die met de auto afgezet worden, kunnen terecht in de parkings P1, P2 en P3 tegenover de terminal, waar het mogelijk is om 15 minuten gratis te parkeren. Deze zomer is het speciale Kiss&Ride zone geopend op Brucargo. Zowel aan de Kiss&Ride parking als aan de discount parkings op Brucargo brengt een bus De Lijn of een shuttle van de luchthaven passagiers gratis naar de terminal. De bussen en shuttles rijden om de 10 minuten, de reistijd zelf bedraagt nog geen 10 minuten.

Ook met het openbaar vervoer is Brussels Airport makkelijk te bereiken. De NMBS biedt elk dag rechtstreekse verbindingen vanuit 85 steden en verbindingen naar Brussels Airport aan. Na een precontrole van de federale politie, staan passagiers meteen in de terminal. Er zijn ook elke dag een 1.000-tal busverbindingen van De Lijn en de MIVB naar de luchthaven. De bussen stoppen op 30 meter van de terminal.

Alle vluchtinformatie als de verwachte drukte voor de komende periode is terug te vinden op de website, de app en op social media.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company