Brussels Airport en de Solvay Brussels School worden partners

1 juli 2016

Brussels Airport Company en Solvay Brussels School – Economics & Management hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten om hun onderlinge uitwisselingen te bevorderen. Het doel: de toekomstige managers vertrouwd maken met de bedrijfswereld en hen te laten meewerken in een uiterst complexe omgeving. De samenwerking illustreert het belang en de aantrekkingskracht van Brussels Airport als werkgever voor uiteenlopende talenten, meer bepaald in het Brussels Gewest.

Studenten van de Solvay Brussels School kunnen vanaf volgend schooljaar een stage van zes maanden doen bij Brussels Airport Company. De luchthavenuitbater biedt studenten een verrijkende beroepservaring in de complexe en boeiende omgeving die de luchthaven is. De Solvay Brussels School zal de studenten voorbereiden door hen vooraf een opleiding geven die gericht is op praktische voorbeelden die verband houden met Brussels Airport.

"Veel kandidaat-werknemers en stagiairs zijn aangetrokken tot de luchthaven door de honderden verschillende beroepen die er te vinden zijn, honderden beschikbare jobs en haar exclusieve werkomgeving. Dankzij de samenwerking met een van de meest prestigieuze Belgische scholen ontmoet ons bedrijf een nieuwe generatie ondernemers waarmee we ideeën kunnen uitwisselen over een groot aantal projecten binnen ons bedrijf die de toekomst van onze altijd evoluerende sector mee vorm geven", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Voor Brussels Airport Company biedt de samenwerking met de docenten van de Solvay Brussels School bovendien de gelegenheid om bij te dragen aan onderzoekswerk en de studie van concrete dossiers. De luchthaven en haar thematiek vormen een integraal onderdeel van het curriculum van de Solvay Business School en deze samenwerking zal Brussels Airport door de docenten en studenten geproduceerde rapporten en analysetools opleveren.

Medewerkers van Brussels Airport Company zullen worden gevraagd om als experts deel te nemen aan lessen, seminaries en conferenties die de universiteit organiseert, terwijl de studenten zullen worden uitgenodigd om de cases die zij hebben bestudeerd in het bedrijf voor te stellen en om hun beroepservaring bij Brussels Airport Company te delen.

"Met bijna 150 langdurige stages in onze masters (het CIP, Credited Internship Programme) en een lange expertise in toegepast onderzoek (de knowledge alliances) onderhoudt de Solvay Business School (ULB) een intense samenwerking met bedrijven en openbare instellingen. De samenwerking met Brussels Airport is belangrijk voor de faculteit, omdat de onderneming een fundamentele rol speelt in de Belgische en Europese economie. Dit is voor onze studenten een unieke kans om de sector van het Europese luchtvervoer te ontdekken", benadrukt Bruno van Pottelsberghe, decaan van de Solvay Brussels School – Economics & Management.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company