Sportieve zomeruittocht op Brussels Airport

28 juni 2016

Brussels Airport verwacht bij de start van de zomervakantie een eerste grote golf van passagiers. De luchthaven ontvangt de eerste vijf dagen van de zomervakantie bijna 400.000 passagiers, van wie 218.000 vertrekkende passagiers. Deze zomer hebben passagiers de keuze uit 200 verschillende bestemmingen, er zijn 9 nieuwe bestemmingen. Reizigers die niets willen missen van de grote sportevenementen zoals het EK Voetbal of de Olympische Spelen, kunnen de wedstrijden volgen op grote schermen in vijf verschillende bars en restaurants op de luchthaven.

De vakantieuittocht op Brussels Airport komt deze week sterk op gang. In het begin van de vakantie, dat op de luchthaven traditioneel van start gaat op 30 juni, zijn er 218.000 vertrekkende passagiers. De topdagen tijdens deze vakantiestart zijn donderdag 30 juni, vrijdag 1 juli en maandag 4 juli waarop respectievelijk 44.000, 47.000 en 46.000 vertrekkende passagiers worden verwacht.

Een overzicht van het geschatte aantal vertrekkende passagiers voor de komende dagen:

 • Donderdag 30 juni 44.000
 • Vrijdag 1 juli          47.000
 • Zaterdag 2 juli          38.000
 • Zondag 3 juli            43.000
 • Maandag 4 juli       46.000


Negen nieuwe bestemmingen
Passagiers op Brussels Airport hebben deze zomer de keuze uit niet minder dan 200 bestemmingen. Negen bestemmingen zijn nieuw in het zomerschema: Accra, Tokio en Toronto op de lange afstand, Larnaca, Neurenberg, Belfast, Iasi, Rabat en Bratislava op de korte afstand.

De bestemmingen Accra van Brussels Airlines en Tokio van All Nippon Airways werden in de winter reeds opgestart en worden ook in de zomer voortgezet. Brussels Airlines is eind maart gestart met vijf vluchten per week naar Toronto.

Op korte afstand kunnen passagiers naar 6 nieuwe zomerbestemmingen: 3 volledig nieuwe bestemmingen en 3 winterbestemmingen die in de zomer worden voortgezet. Zo vloegt Brussels Airlines ook deze zomer naar Neurenberg, Ryanair naar Larnaca en Royal Air Maroc naar Rabat. Belfast met Brussels Airlines, Bratislava met Ryanair en Iasi met Blue Air zijn volledig nieuwe bestemmingen in het zomerschema dat eind maart van start is gegaan.

Actief en passief sporten op de luchthaven
Deze zomer vinden over de hele wereld verschillende grote internationale sportevenementen plaats. Brussels Airport trekt daarom haar sportiefste jasje aan en stimuleert ook passagiers om te sporten op de luchthaven. Zo kunnen passagiers deelnemen aan de 100m Gate Run of hun vaardigheden laten zien op kickertafels en sjoelbakken.

Wie niets van de sportzomer wil missen, kan de sportwedstrijden volgen op grote schermen in vijf horecazaken: Beers & Cheers, Leffe Bar, Sportsbar, Brussels Plaza en Hi! Brussels. Alle wedstrijden van Euro 2016, Wimbledon, de Tour de France en de Olympische spelen zullen daar te zien zijn.

 

Tips voor een vlot vertrek

 1. Wees op tijd op de luchthaven
  Brussels Airport raadt reizigers aan om op tijd naar de luchthaven te komen. Passagiers zijn best twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig voor een Europese vlucht, en drie uur op voorhand voor een trans-Atlantische vlucht.
 2. Luchthaven vlot bereikbaar met het openbaar vervoer
  Op drukke afreisdagen wordt veel verkeer verwacht op de invalswegen naar de luchthaven. Het openbaar vervoer kan een alternatief zijn. Het trein- en busstation bevinden zich een paar verdiepingen onder de vertrekhal. Er zijn tot 6 treinen per uur van en naar Brussel centrum.

  De NMBS heeft ook een speciaal familieticket in het leven geroepen, zodat gezinnen voordelig naar de luchthaven kunnen sporen.

 3. Een passagier afzetten of ophalen op de luchthaven
  Deze zomer is er een drop off zone gemaakt op Brucargo. Deze gratis "Kiss en Ride" parking is open van 25 juni tot en met 21 augustus 2016. U kan deze parking bereiken via de E19 aan afrit 12 Cargo, waarna u de signalisatie naar Brucargo en de drop off zone volgt. Vandaar brengt een bus van De Lijn (overdag) of een shuttlebus ('s nachts) de passagiers in een tiental minuten gratis naar het luchthavengebouw. Meer info vindt u hier.

  In parking P1, P2 en P3 kan u passagiers ophalen of afzetten. U kan op de vrije parkeerplaatsen in de drie parkings 15 minuten gratis stilstaan om de passagiers in alle veiligheid te laten instappen of uitstappen.
 4. Met de auto naar de luchthaven? Vertrek op tijd en reserveer je parkeerplaats
  Kom je toch met de auto? Vertrek dan op tijd en vermijd onnodige filestress. Reserveer ook je parkeerplaats.
 5. Check online in
  Online inchecken bespaart heel wat tijd en is mogelijk vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd van de vlucht of zoals aangegeven door je luchtvaartmaatschappij. Bagage afgeven kan in dit geval bij de "bagage drop-off" balie van je luchtvaartmaatschappij.
 6. Vergeet je reisdocumenten niet
  Denk eraan om je identiteitskaart of paspoort mee te nemen. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben een kids-ID of reispas nodig om met het vliegtuig te mogen reizen.
 7. Bereid je handbagage voor op de veiligheidscontrole
  Neem geen puntige voorwerpen mee in je handbagage en stop vloeistoffen in je ruimbagage. Wil je toch vloeistoffen of gels meenemen in de handbagage? Zorg er dan voor dat je aan de wettelijke voorschriften voldoet: verpak ze in flesjes of tubes met een inhoud van maximaal 100 ml en stop ze samen in een doorzichtige hersluitbare plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter.
  Uitzondering: babyvoeding en vloeibare medicijnen mits doktersattest.
  Laptops en tablets moeten bij de screening apart aangeboden worden. Munten, sleutels, portefeuilles, gsm's, horloges en broeksriemen leg je apart in een bakje.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company