CEO Arnaud Feist ontvangt uitzonderlijke “Leader of the Year” Award van ACI Europe

22 juni 2016

Brussels Airport erkend als “Beste Europese Luchthaven” in categorie 10-25 miljoen passagiers door een groep van onafhankelijke luchtvaartexperten


CEO Arnaud Feist van Brussels Airport Company heeft op het ACI Europe-congres in Athene de uitzonderlijke en eenmalige prijs mogen ontvangen van “Leader of the Year” voor zijn aanpak en leiderschap na de aanslagen van 22 maart op Brussels Airport. Daarnaast heeft Brussels Airport de prijs voor “Beste Europese luchthaven” gewonnen in de categorie 10 tot 25 miljoen passagiers. Vorig jaar was Brussels Airport runner-up beste Europese luchthaven in dezelfde categorie.

De ACI Europe “Best Airport Awards” beoordelen luchthavens op de verwezenlijkingen en de prestaties op verschillende parameters, zoals dienstverlening aan klanten, retail en milieu.

De award in de categorie 10 tot 25 miljoen passagiers ging dit jaar naar Brussels Airport voor hun belangrijke investering in het Connector-gebouw met ’s werelds eerste remote screening platform van handbagage op grote schaal, dat de beleving van de passagiers heeft verbeterd, zoals kleinere wandelafstand, duidelijkere aanduiding van de weg en verminderde wachttijden. De luchthaven kreeg ook lof voor de succesvolle ontwikkeling van het netwerk en de verbeteringen bij openbaar vervoer en parkings.

“Deze prijs is zeer belangrijk voor ons want ze erkent de inspanningen en de energie die we sinds verschillende jaren geïnvesteerd hebben in ons luchthavenproduct, de dienstverlening aan onze klanten, de luchtvaartmaatschappijen en passagiers, en de verdere ontwikkeling van ons Europese en intercontinentale netwerk. Ik wens alle teams te bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

ACI Europe heeft dit jaar een speciale en unieke prijs in het leven geroepen: “Leader of the Year”. Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, mocht deze prijs in ontvangst nemen voor zijn buitengewoon leiderschap en moed, alsook zijn opmerkelijke daadkracht en wijsheid in het managen van de nasleep van de aanslagen op 22 maart dit jaar. Arnaud Feist kreeg de prijs uit handen van Augustin de Romanet, voorzitter van ACI EUROPE en voorzitter en CEO van Groupe ADP.

Feist droeg de prijs op aan de 20.000 werknemers op de luchthaven. “Ik dank ACI Europe voor deze prijs. De award ligt me na aan het hart, vooral omdat ze me gegeven wordt door mijn peers in de luchthavenindustrie. Mijn eerste gedachten gaan uit naar de slachtoffers van deze laffe aanslagen en in het bijzonder naar zij die nu nog in het ziekenhuis liggen drie maanden na de aanslagen. Het leven gaat voort, en moet voortgaan. Maar we zullen hen nooit vergeten, ze hebben voor altijd een plaats in ons hart. Ik wil deze prijs graag delen met alle teams van Brussels Airport die dag en nacht hebben gewerkt om in eerste instantie de slachtoffers te redden en daarna om de luchthavenoperaties opnieuw op te starten op een veilige manier”, aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

ACI Europe is de Europese luchtvaartassociatie die de belangen verdedigtvan de Europese luchthavenindustrie. De organisatie vertegenwoordigt 500 luchthavens in 45 Europese landen, samen goed 1,8 miljard reizigers, 90% van alle commerciële luchtverkeer in Europa, 18,4 miljard ton vracht en 22,1 miljoen vliegbewegingen.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company