Diamantgebouw aan vertrekhal van Brussels Airport volledig vrijgegeven

17 juni 2016
De vertrekhal van Brussels Airport is volledig klaar voor de start van het zomerseizoen. De zone aan het Diamantgebouw in de vertrekhal is afgewerkt en vrijdagnamiddag is deze opengesteld. Zo hebben passagiers een grotere en vlottere doorgang van de incheckbalies naar de controle van de handbagage en naar onderliggende niveaus, met name de aankomsthal, het busstation en treinstation.

De vertrekhal van Brussels Airport is klaar voor de start van het zomerseizoen. Alle luchtvaartmaatschappijen werken al enkele weken in de vertrekhal en ook de grootste herstelwerken aan het Diamantgebouw zijn nu afgerond. De werfwanden aan het Diamantgebouw in de vertrekhal zijn weggenomen, waardoor passagiers een grotere en vlotte doorgang hebben van de incheckbalies naar de controle van de handbagage.

Deze vrijgemaakte zone was getroffen door de aanslagen van 22 maart op de luchthaven. Ter nagedachtenis van de slachtoffers heeft Brussels Airport Company in deze zone een gedenkplaat geplaatst. Voor het weghalen van de werfwanden heeft het personeel op de luchthaven onder begeleiding van psychologen een bezoek kunnen brengen aan deze vernieuwde zone.

De zone aan het Diamantgebouw ziet er iets anders uit dan voor de aanslagen. Zo is de ticketbalie van Brussels Airlines is nog niet heropgebouwd en is het kunstwerk “Flight in mind” van Olivier Strebelle weggehaald omdat het beschadigd is geraakt tijdens de aanslagen. In samenspraak met de kunstenaar is besloten het kunstwerk niet te herstellen. Het kunstwerk wordt een herdenkingsmonument en krijgt een andere bestemming op het luchthaventerrein.

Passagiers zullen wel andere vertrouwde elementen terugvinden, zoals het werk “Scimitar” van Panamarenko dat aan het plafond in het Diamantgebouw hangt.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company