Brussels Airport biedt 100% check-in capaciteit aan in vertrekhal vanaf 2 juni

30 mei 2016
Vanaf donderdag 2 juni zullen alle passagiers weer kunnen inchecken in de vertrekhal. Brussels Airport hervat zo de normale operaties in de vertrekhal amper 2,5 maand na de aanslagen. De 21 luchtvaartmaatschappijen die hun incheckbalies nog in de tijdelijke constructies hadden, keren terug naar de terminal. Sinds kort is ook een nieuw vluchtschema van kracht waardoor 28 vluchten per uur mogelijk zijn. De luchthaven zal progressief het aantal vluchten verder optrekken zodat tegen de zomerpiek 44 vertrekkende vluchten per uur mogelijk zijn.

Op 2 juni zullen alle luchtvaartmaatschappijen op Brussels Airport hun passagiers weer kunnen inchecken in de vertrekhal. Brussels Airport heeft twee bijkomende rijen incheckbalies open kunnen stellen voor gebruik. De tijdelijke constructie waar momenteel nog 21 maatschappijen gehuisvest zijn, wordt dan buiten dienst gesteld.

Sinds kort is ook een nieuw vluchtschema van kracht waarbij het maximale aantal vertrekkende vluchten opgetrokken is van 22 naar 28 vluchten per uur. In de komende weken kan Brussels Airport haar capaciteit progressief van 28 naar 44 vluchten optrekken om de zomerpiek te kunnen opvangen. De verhoging van het aantal vluchten is mogelijk dankzij operationele optimalisatie van de infrastructuur in de terminal en van de operationele processen. Dankzij deze optimalisatie geraken de meeste passagiers bovendien gemiddeld in minder dan 60 minuten van aan de toegang van de luchthaven tot aan de gate, even snel als voor de aanslagen.

Eind vorige week is het Diamantgebouw gedeeltelijk opengegaan, waardoor passagiers vanuit de vertrekhal of aankomsthal weer rechtstreeks naar het busstation kunnen gaan. Transferpassagiers die via de terminal passeren, kunnen de roltrappen tussen het aankomst- naar vertrekniveau weer gebruiken. Passagiers en werknemers die de bus nemen op Brussels Airport, kunnen sneller van de aankomsthal naar de bushalte geraken.

De toegang van het treinstation in het Diamantgebouw zal in de loop van juni weer in gebruik genomen worden. Er wordt ook in de terminal verder gewerkt zodat nog meer zones open kunnen gaan voor passagiers.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company