Brussels Airport heropent op 1 mei gedeeltelijk de vertrekhal

29 april 2016

De vertrekhal op Brussels Airport gaat op zondag 1 mei gedeeltelijk open. In minder dan 40 dagen heeft het personeel van Brussels Airport met man en macht gewerkt om een groot gedeelte van de vertrekhal opnieuw gebruiksklaar te maken voor haar passagiers. Na een openingsceremonie zullen de passagiers van drie vluchten zondagnamiddag kunnen inchecken in de vertrekhal. Vanaf maandag wordt de check-in voor alle vluchten verdeeld over de vertrekhal en de tijdelijke constructies.

"Zondag is een belangrijke dag in het herstel van Brussels Airport. Dan gaan de deuren van de vertrekhal weer open voor passagiers. Dat dit mogelijk is in minder dan 40 dagen na de aanslagen, is zonder meer een technische en operationele krachttoer die een grote inspanning heeft gevergd van honderden mensen. Ik dank iedereen die hieraan van ver of dichtbij heeft meegewerkt. De heropening is een belangrijk moment voor de hele luchthavengemeenschap en België. Voor velen zal het een emotioneel moment zijn, waarbij iedereen kan rekenen op de steun van de grote luchthavenfamilie", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

In de vertrekhal worden 111 check-in balies in dienst genomen. Ook de 36 check-in balies in de tijdelijke constructies blijven open, waardoor dus 147 check-in balies ter beschikking zijn van de passagiers en luchtvaartmaatschappijen. Passagiers en personeel zullen meer ruimte en comfort bij de check-in krijgen. De capaciteit van de luchthaven verhoogt tot minstens 80% van het aantal passagiers voor de aanslagen.

"De laatste twee weken zagen we de passagiersaantallen op onze luchthaven aangroeien. Het is positief dat passagiers en luchtvaartmaatschappijen snel weer hun vertrouwen in onze luchthaven tonen. Het is ook een hoopvol signaal van herstel voor het hele land, niet in het minst voor de Brusselse economie die zwaar te lijden heeft onder de gevolgen van de aanslagen. De komende maanden zal het heel belangrijk zijn om het imago van ons land in het buitenland weer op te bouwen. Onze doelstelling is om de capaciteit tot 100% te laten stijgen tegen de tweede helft van juni", aldus nog Feist.

Net als bij de tijdelijke constructies zullen passagiers aan de vertrekhal ook een pre-check van de veiligheidsdiensten passeren, voordat ze de vertrekhal kunnen binnengaan. Enkel passagiers zijn toegelaten in de vertrekhal en de tijdelijke constructies. 

Elke luchtvaartmaatschappij heeft een plaats in de vertrekhal of in de tijdelijke constructies toegewezen gekregen waar ze haar check-in kan organiseren. De verdeling van de balies is gebeurd op basis van de benodigde passagierscapaciteit, en rekening houdend met het huidige vluchtschema. Luchtvaartmaatschappijen zullen hun passagiers informeren over de plaats waar ze moeten inchecken. Deze informatie is ook terug te vinden op de website van Brussels Airport www.brusselsairport.be. Ook personeel van Brussels Airport zal ter plaatse passagiers begeleiden bij vragen omtrent hun check-in plaats.

Het reisadvies en de praktische tips voor passagiers op Brussels Airport blijven onveranderd.

  • Kom 3 uur voor het vertrek van de vlucht naar de luchthaven
  • Reis zo licht mogelijk
  • Respecteer de regels over vloeistoffen en gels
  • Check online in via de website van de luchtvaartmaatschappij
  • Print je reservatie, ticket of boarding pass
  • Hou je identiteitskaart of paspoort bij de hand bij het binnenrijden van de luchthaven
  • Enkel reizigers zijn toegelaten tot de tijdelijke constructies of de vertrekhal
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company