Nieuw vluchtschema op Brussels Airport vanaf 2 mei

28 april 2016

Datum van heropening vertrekhal niet bekend

Vanaf maandag 2 mei is een nieuw vluchtschema op Brussels Airport van kracht. Het aantal passagiers per vlucht stijgt sneller dan verwacht, waardoor een nieuw vluchtschema opgesteld werd om alle passagiers in alle veiligheid en comfort te laten vertrekken. De werkzaamheden voor een gedeeltelijke heropening van de vertrekhal gaan een finale fase in. Een datum voor deze heropening kan echter nog niet vastgelegd worden.

Vanaf volgende week maandag geldt een nieuw vluchtschema op Brussels Airport. In de tijdelijke constructies kan Brussels Airport tot 18.000 vertrekkende passagiers per dag ontvangen, mits deze passagiers goed gespreid over de dag toekomen. Rekening houdend met de geldende veiligheidsmaatregelen, de groeiende bezettingsgraad op de vluchten en het comfort dat Brussels Airport passagiers wil bieden, heeft de slotcoördinator, Belgium Slot Coordination, een nieuw vluchtschema opgesteld.

Volgens het nieuwe vluchtschema zal het aantal vertrekkende vluchten beperkt worden tot 22 vluchten per uur. Dat zijn minder vluchten dan tijdens piekuren sinds de heropening begin april. De beperking van het aantal vluchten is noodzakelijk omdat de bezettingsgraad op de vluchten stijgt waardoor sneller dan verwacht de operationele capaciteit van 18.000 passagiers per dag wordt bereikt.

Met de nieuwe spreiding van het aantal vluchten is getracht zoveel mogelijk vluchten te behouden, en tegelijk de operationele capaciteit van de 18.000 vertrekkende passagiers per dag te behouden. Sommige vluchten zullen dus vroeger of later ingepland worden zodat een vlotte doorstroming van vertrekkende passagiers in de tijdelijke constructies gegarandeerd blijft. Brussels Airport raadt passagiers aan het exacte vertrekuur van hun vlucht te controleren op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Laatste fase van herstelwerkzaamheden voor deel vertrekhal
Brussels Airport begint de laatste fase van de technische voorbereidingen voor een gedeeltelijke heropening van de vertrekhal. De technische herstelwerkzaamheden vorderen vlot en zullen binnenkort afgerond worden. Daarna moeten verschillende attesten en goedkeuringen door DGLV, de federale politie en brandweer afgeleverd worden. De luchthaven zal ook de veiligheidsmaatregelen, die beslist worden door de federale overheid, implementeren bij de vertrekhal.

Hoelang deze voorbereidingen en renoveringen nog zullen duren, is nog niet bekend. De luchthaven plant in samenspraak met alle veiligheidsdiensten een gedeeltelijke heropening begin mei.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company