Brussels Airport ziet grote terugkeer buitenlandse maatschappijen

11 april 2016
Heel wat luchtvaartmaatschappijen vliegen sinds vorige of deze week opnieuw van op Brussels Airport. Dankzij een optimale spreiding van het aantal vluchten over de beschikbare 18 uren per dag kunnen elke dag ongeveer 225 vertrekkende en 225 aankomende vluchten plaatsvinden. Gegeven de huidige bezettingsgraad van de toestellen komt dit op de vooropgestelde 800 vertrekkende passagiers per uur in de tijdelijke check-in infrastructuur.

De meeste luchtvaartmaatschappijen op Brussels Airport plannen deze week opnieuw vluchten vanuit Brussel.

“De terugkeer van veel grote internationale vliegmaatschappijen op Brussels Airport is een belangrijk signaal. Het toont aan dat ze vertrouwen blijven hebben in Brussels Airport. Als luchthaven zullen we er alles aan doen om dit vertrouwen te behouden en hen zo snel mogelijk bijkomende capaciteit te geven, dit in samenspraak met de bevoegde instanties. Daarbij moeten we ook rekening houden met het oorspronkelijke vluchtschema zodat de maatschappijen de vluchten zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Dankzij een goede spreiding van de vluchten over het aantal beschikbare vlieguren is een vluchtschema opgesteld dat rekening houdt met de maximale incheckcapaciteit van 800 vertrekkende passagiers per uur. Dit komt overeen met ongeveer 15.000 vertrekkende passagiers per dag. Gegeven de huidige bezettingsgraad van de vluchten gaat het om 225 vertrekkende vluchten per dag tegenover bijna 350 op een gemiddelde dag in april.

Brussels Airport Company zal in samenspraak met de bevoegde instanties bekijken hoe de huidige capaciteit zo snel mogelijk verhoogd kan worden. Een timing hiervoor is niet vastgelegd.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company