Brussels Airport symbolisch heropgestart

3 april 2016
De eerste passagiersvlucht sinds de aanslagen op 22 maart op Brussels Airport is vanmiddag rond 13.40 uur opgestegen. Het Magritte-toestel van Brussels Airlines vloog naar Faro in Portugal. Het eerste passagiersvliegtuig kreeg tijdens een ingetogen heropeningsceremonie een eresaluut van de hulpdiensten op Brussels Airport, in aanwezigheid van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant en minister van Defensie Steven Vandeput.

Het vertrek van de eerste passagiersvlucht was een emotioneel moment voor de hele luchthavengemeenschap en staat symbool voor een nieuwe start en de energie, solidariteit en engagement bij alle luchthavenmedewerkers. De afgelopen 12 dagen hebben duizenden medewerkers dag en nacht doorgewerkt om dit mogelijk te maken.

“Dankzij dit werk, jullie werk, kunnen we vandaag een boodschap van hoop verspreiden.Vandaag tonen we onze kracht, tonen we dat we weer opstaan, dat we ons niet laten verslaan. Het is het begin van een nieuwe start, zelfs al is er nog veel werk om terug naar een normale situatie over te gaan, voor zover het ooit terug normaal wordt”, zei Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

“De aanval treft iedereen diep in het hart. Maar het is belangrijk de draad weer op te pikken. Brussels Airport is de tweede economische motor van het land. De luchthaven biedt niet alleen 20.000 mensen een job maar dankzij de connectiviteit met de rest van de wereld kunnen bedrijven in ons land zich ontwikkelen en groeien”, zei Marc Descheemaecker, voorzitter van de Raad van Bestuur van Brussels Airport Company.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company