Brussels Airport onderzoekt relocatie van incheckbalies

26 maart 2016

Een team van ingenieurs, technici en onafhankelijke externe experten hebben een eerste analyse uitgevoerd van de schade door de bomaanslagen op Brussels Airport op 22 maart 2016, nadat de speurders de terminal gisterennamiddag hebben vrijgegeven na het afronden van het gerechtelijk onderzoek. Uit deze eerste, voorlopige analyse blijkt dat het gebouw stabiel is en dat het Connectorgebouw met de controleposten voor handbagage en personen intact is. Brussels Airport onderzoekt nu de mogelijkheden om tijdelijke incheckbalies te organiseren.

Tijdens het eerste, voorlopige onderzoek van de terminal op Brussels Airport zijn geen stabiliteitsproblemen van het terminalgebouw vastgesteld. Het aanpalende Connector-gebouw is intact en de controleposten voor handbagage en grenscontrole kunnen gebruikt worden.

Brussels Airport bekijkt nu verschillende mogelijkheden om tijdelijke incheckbalies te installeren. De meest optimale plaats moet daarvoor geïdentificeerd worden en de praktische organisatie ervan moet worden bekeken samen met de vliegmaatschappijen en bagageafhandelaars.

Brussels Airport herinnert eraan dat passagiers nog steeds hun auto en bagage kunnen komen ophalen tot morgen, zondag 27 maart. Tot nu toe zijn al 4.000 van de 6.000 auto's opgehaald. In de loop van de voorbije uren werd bagage uit pier A en pier B weggehaald en overgebracht naar gebouw 722 op Brucargo, waar passagiers deze kunnen komen ophalen. Ook delen van de bagagehal zijn reeds opgeruimd. De reclaimzone is zondag aan de beurt.

Meer gedetailleerde informatie is te vinden op www.brusselsairport2203.be.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company