Passagiersvluchten starten niet voor dinsdag 29 maart

26 maart 2016

Brussels Airport start de voorbereidingen voor een gedeeltelijke heropstart van de passagiersvluchten en voert de nieuwe veiligheidsmaatregelen voor luchthavens uit, beslist door de federale regering. Meer dan 4 dagen na de aanslagen op Brussels Airport, zijn de onderzoeksdaden van het gerechtelijke onderzoek in de terminal van Brussels Airport afgerond. Brussels Airport Company heeft vrijdagnamiddag de toestemming gekregen om het gebouw met een heel beperkte groep van ingenieurs te kunnen inspecteren om de schade op te meten.

Brussels Airport Company bestudeert momenteel een tijdelijke oplossing om de passagiersvluchten op de luchthaven gedeeltelijk te laten hervatten, rekening houdend met de nieuwe veiligheidsmaatregelen voor luchthavens die de federale regering heeft beslist. Passagiersvluchten zouden niet voor dinsdag 29 maart 2016 herstarten.

Een beperkt team van ingenieurs en technici van Brussels Airport Company krijgt toegang tot het terminalgebouw dat dinsdag 22 maart 2016 getroffen werd door twee terroristische bomaanslagen die de luchthavengemeenschap en het hele land hebben geschokt. Het team zal onderzoeken hoe het met de stabiliteit van het gebouw gesteld is, of alle informaticasystemen functioneren, de materiële schade opmeten en analyseren op welke manier de terminal gerenoveerd moet worden.

De perimeter rond de luchthaven blijft gelden. Behalve bevoegd personeel van de luchthaven mag niemand het luchthaventerrein betreden waar de explosies hebbn plaatsgevonden. De federale politie en security agenten blijven een strikte identiteitscontrole aan de toegangszone van de luchthaven uitvoeren.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company