9e editie Brussels Airport Aviation Awards

17 maart 2016

2015, een jaar vol vernieuwing en diversiteit

Brussels Airport Company reikt naar jaarlijkse traditie de Brussels Airport Aviation Awards uit aan die luchtvaartmaatschappijen en partners die zich in 2015 bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van punctualiteit en performantie, milieu en veiligheid, de ontwikkeling van het netwerk en nieuwe routes.

Brussels Airport Company wil graag luchtvaartmaatschappijen en andere partners bekronen die het voorgaande jaar uitzonderlijk hebben gepresteerd. Tijdens deze 9e editie worden 9 Aviation Awards uitgereikt binnen verschillende domeinen.

De Network Development Awards gaan naar die luchtvaartmaatschappijen die nieuwe routes hebben ingelegd of een opmerkelijke groei in passagiers of vracht hebben gekend.

 • Network Development Award Short Haul Airline
  Brussels Airlines startte 12 nieuwe routes en wist het passagiersaantal in Europa te verhogen tot 6,5 miljoen, een recordstijging van 13% ten opzichte van het jaar voordien.
 • Network Development Award Long Haul Airline
  ANA lanceerde een dagelijkse vlucht tussen Tokio en Brussel met de Boeing 787 Dreamliner en zorgde zelfs voor een Europese première op Brussels Airport met het exclusieve Star Wars toestel.
 • Network Development Award Cargo Airline
  Yangtze River Express is met rechtstreekse vluchten tussen Brussel en China gestart, waardoor Brussels Airport voor het eerst sinds lang weer volvrachtcapaciteit heeft tussen Brussel en China.
 • Brucargo Award
  StarBroker DHL werkt al jaren nauw samen met Brussels Airport om nieuwe luchtvaartmaatschappijen aan te trekken. De Brucargo Award wordt uitgereikt aan die partner die op een bijzondere manier heeft bijgedragen tot de verdere ontwikkeling van de vrachtafdeling op Brussels Airport.

De Environmental en de Safety Awards gaan naar maatschappijen of personen die in 2015 bijzondere aandacht hadden voor het milieu, en voortdurend veiligheidsstandaards en -bewustzijn verbeteren.

 • Environment Award
  Safran/Snecma heeft een grote investering gedaan om hun testbank op Brussels Airport te renoveren. Dankzij nieuwe geluidsfilters blijft de geluidsoverlastvoor de omgeving beperkt tijdens het proefdraaien.
 • Safety Award
  Rudy Pont en Carl-Philippe Combes van de Thomas Cook Flight Safety Cell ondernemen actief stappen om voor alle platformwerknemers en vliegend personeel een veilig werkmilieu te creëren en het aantal vliegtuigbeschadigingen naar een minimum te herleiden.

De Punctuality en Performance Awards bekronen passagiers- en vrachtluchtmaatschappijen die zeer stipt of zeer performant waren. Punctualiteit is de beste on-time performance, d.w.z. met een aankomst of vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd. De performantie voor vracht wordt berekend aan de hand van het aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en de groei in vrachttonnage.

 • Punctuality Award Short Haul Airline
  Air Malta voert wekelijks tot 9 vluchten uit en vloog in 2015 met een punctualiteit van 91,7%.
 • Long Haul Airline
  Thai Airways International vliegt 4 maal per week naar Bangkok en vloog in 2015 met een punctualiteit van 90,7%.
 • Performance Award Cargo Airline
  Qatar Airways Cargo is in 2015 sterk gegroeid op Brussels Airport, zowel het aantal wekelijkse vluchten en bestemmingen, als de totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en vrachttonnage.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company