Brussels Airport ontvangt nieuwe generatietoestel Bombardier C Series

9 maart 2016
Brussels Airport heeft vanochtend voor het eerst een Bombardier CS100 verwelkomd. Dit innovatieve toestel maakt deel uit van de nieuwste generatie energiezuinige en geluidsarme vliegtuigen. Het CS100 toestel voert momenteel testvluchten uit binnen het routenetwerk van SWISS, een Star Alliance partner van Brussels Airport.

Het CS100-toestel vliegt met energiezuinige motoren en is gemaakt met hightech materialen zoals composiet. Daardoor maakt het significant minder lawaai en verbruikt het zo’n 20% minder kerosine dan concurrerende vliegtuigen. De CS100 kan tot 133 passagiers aan boord hebben, en heeft zo de ideale grootte om rendabel te opereren op korte afstandsvluchten en op een middelgrote luchthaven.

Constructeur Bombardier startte afgelopen maandag een Europese showcasetoer van de CS100. Brussels Airport is één van de eerste haltes. Het toestel heeft de luchthaven van Zurich als basisplaats. Of dit vliegtuig in de toekomst regelmatig naar Brussels Airport zal vliegen, heeft de eerste operator van het toestel, SWISS, nog niet aangekondigd.

Het Canadese Bombardier is vooral bekend als constructeur van treinen en privéjets. De recente CSeries-lijn, met de CS100 en de CS300 moet de concurrentie aangaan met Embraer, Airbus en Boeing.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company