Passagiersgroei van 11% in februari op Brussels Airport

8 maart 2016

Brussels Airport heeft in februari meer dan 1,5 miljoen passagiers mogen verwelkomen. Dat is een forse stijging met 11,2% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Voor een deel is dit te danken aan schrikkeldag. Het vrachtvolume op Brussels Airport is gedaald met 1,8% in vergelijking met februari vorig jaar. Het volvrachtvolume is echter sterker gedaald door het wegvallen van Ethiopian Cargo.

Passagiers
In februari heeft Brussels Airport meer dan 1,5 miljoen mensen ontvangen.

De groei van 11,2% tegenover februari 2015 is voor een klein deel toe te schrijven aan schrikkeldag. Wanneer echter gerekend wordt met 28 dagen zoals in 2015 is er nog steeds een stevige groei van 7,8% ten opzichte van vorig jaar.

De groei bij de lokaal vertrekkende passagiers bedraagt 8,1% in vergelijking met februari vorig jaar.

Het aantal transferpassagiers is zelfs met 21,3% gestegen ten opzichte van februari 2015 dankzij de groei van Brussels Airlines en de andere Star Alliance partners op Brussels Airport.

De grootste groei wordt vastgesteld bij Brussels Airlines, waar vooral de Afrikaanse bestemmingen sterk presteren, bij het low cost segment en de langeafstandsvluchten.

Vracht
Het totale vrachtvolume op Brussels Airport is gedaald met 1,8%. Het verlies is beperkt gebleven dankzij de extra dag in februari, goed voor ongeveer 3% van het totale volume van de maand.

Voornamelijk dankzij schrikkeldag is de vracht aan boord van passagiersvluchten, belly cargo, gestegen met 4,3%, en is het volume bij expressdiensten gestegen met 2,9% ten opzichte van februari vorig jaar.

Het volvrachtvolume is gedaald met 14,5% ten opzichte van vorig jaar. Dit verlies is volledig toe te schrijven aan het vertrek van Ethiopian Cargo. Dankzij de aanpassing van het bilaterale akkoord met Ethiopië heeft de federale regering de mogelijkheid gecreëerd om deze vracht weer te laten transporteren via Brussels Airport. De luchthaven overlegt met de maatschappij over een terugkeer.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen op Brussels Airport is gestegen met 4,3% in vergelijking met
februari 2015. De stijging is vooral toe te schrijven aan de extra dag in februari.

In vergelijking met de passagiersstijging (11,2%) ligt de stijging van het aantal
vliegbewegingen ruim 60% lager. De bezettingsgraad op de vluchten is dan ook sterk
gestegen, van 99 passagiers per vlucht in februari 2015 naar 104 passagiers in februari
2016.

results_1602

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company