Brussels Airlines en United lanceren nieuwe langeafstandsroutes vanuit Brussels Airport

18 december 2015

Brussels Airlines heeft vandaag bekendgemaakt in het voorjaar van 2016 een nieuwe route te lanceren naar Toronto (Canada) en in 2017 een nieuwe A330 in gebruik te nemen voor vluchten op Afrika. United voegt voor het zomerseizoen een tweede dagelijkse vlucht toe tussen Brussels Airport en New York (Newark). De vluchten naar Toronto en New York vervangen de verbindingen die Jet Airways besloten heeft stop te zetten vanaf 27 maart 2016. Deze ontwikkelingen versterken het langeafstandsnetwerk van Brussels Airport.

Brussels Airlines heeft bevestigd vanaf volgend voorjaar wekelijks vijf rechtstreekse vluchten naar Toronto te zullen aanbieden vanuit Brussels Airport. Deze rechtstreekse verbinding met Canada wordt zo slechts zeer kort onderbroken na het vertrek van Jet Airways op 26 maart 2016, en dit dankzij de nauwe samenwerking met de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Tijdens het zomerseizoen van 2016 zal Brussels Airlines-partner United zijn trans-Atlantisch aanbod consolideren door over te schakelen van één naar twee dagelijkse vluchten naar New York (Newark), een zeer populaire bestemming vanuit Brussels Airport.

Daarnaast versterkt Brussels Airlines vanaf het voorjaar van 2016 de frequentie naar Kigali (Rwanda) en Entebbe (Oeganda) en wordt in 2018 een nieuwe Airbus A330 in gebruik genomen om het Afrikaanse aanbod verder te ontwikkelen.

“Met deze nieuwe bestemmingen bevestigt Brussels Airlines zijn rol als belangrijk speler in het Star Alliance-netwerk vanaf Brussels Airport. Dit betekent niet alleen een boost voor het toerisme, maar ook voor de cargoactiviteiten, die essentieel zijn voor de economische relaties van ons land”, zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

“Dankzij het hechte partnerschap tussen Brussels Airlines en Brussels Airport, en de dynamiek van onze beide ondernemingen zijn we erin geslaagd te anticiperen op het vertrek van Jet Airways en samen met United snel nieuwe routes uit te werken naar belangrijke bestemmingen in Noord-Amerika. Het partnerschap maakt ook nieuwe bestemmingen mogelijk voor de toekomst, met name in India” verklaart Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company