Brussels Airport verwacht bijna 180.000 passagiers in eerste weekend kerstvakantie

16 december 2015

Voor Brussels Airport is het eerste weekend van de kerstvakantie traditioneel  het drukste weekend van de vakantie. Ook dit jaar is het niet anders: de luchthaven verwacht van vrijdag tot zondag meer dan 180.000 vertrekkende en aankomende passagiers.
Om iedereen in vakantiestemming te brengen, baadt de luchthaven in de kerstsfeer en zijn er tal van promoties voor de kerstshoppers.

De kerstvakantie staat voor de deur en  is voor velen steeds meer het ideale moment om er even tussenuit te gaan. Heel wat mensen trekken naar het buitenland om familie te bezoeken, te gaan skiën of van de zon te genieten. Evenzeer komen veel Belgen naar huis of toeristen naar ons land om de kerstsfeer op te snuiven. Vooral het eerste weekend van de kerstvakantie belooft druk te worden op Brussels Airport, met als topdag vrijdag 18 december. Dan worden niet minder dan 66.000 vertrekkende passagiers op de luchthaven verwacht.

In vergelijking met de kerstvakantie vorig jaar zijn er 5,6% meer passagiers. De prognose voor de eerste dagen van de kerstvakantie vindt u hier.

  • Donderdag 17 december: 61.000
  • Vrijdag 18 december: 66.000
  • Zaterdag 19 december: 54.000
  • Zondag 20 december: 59.000
  • Maandag 21 december: 55.000


Step into the magical world of Brussels Airport
Niet minder dan 50 kerstbomen en duizenden lichtjes brengen de kerstsfeer naar Brussels Airport. Op 23 december komt zelfs een kerstkoor de passagiers verblijden met kerstliederen in de vertrekhal. Wie nog op zoek is naar het ideale geschenk, kan op de luchthaven genieten van speciale vakantiepromoties in het weekend voor kerstmis.


Topbestemmingen zijn vooral zonnig
Belgen die ervoor kiezen om de kerstvakantie in het buitenland door te brengen, kiezen voor een weekje sneeuw of zon. De bestemmingen voor de kerstvakantie zijn heel divers. Spanje blijft met de Canarische eilanden een topfavoriet, maar ook verdere, en meer exotische bestemmingen zijn erg in trek, zoals de VS (New York en Florida) de Dominicaanse Republiek, Senegal (Dakar), Kaapverdië en De Rode Zee Riviera. Italië (Milaan) en Duitsland (Berlijn) zijn ook grote trekpleisters, net als Zwitserland (Genève) voor de skivakanties.

Praktische tips voor een vlotte vakantie
Tijdens de kerstvakantie kan het druk zijn op de luchthaven. Brussels Airport raadt passagiers aan om voldoende reistijd naar de luchthaven in te plannen, gebruik te maken van de parkings of het openbaar vervoer.

De luchthaven wil eraan herinneren dat de Kiss & Fly-zone enkel bedoeld is om vertrekkende passagiers snel te laten uitstappen en niet om passagiers op te halen. Wie passagiers komt ophalen, kan gebruikmaken van de parkings P1 en P2. Deze parkings zijn toegankelijk vanaf de toegangsweg bij het binnenrijden van de luchthaven.

De wetgeving omtrent vloeistoffen en gels in de handbagage is niet gewijzigd. De verpakking mag maximaal 100 ml bedragen. Er zijn uitzonderingsregels voor babyvoeding en geneesmiddelen. Vloeistoffen aangekocht in de tax-free shops op de luchthaven moeten in de verzegelde zak blijven totdat de passagier op zijn bestemming is.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company